"In ciuda situatiei politice si dupa cateva trimestre fara prea multa activitate, sentimentul privind investitiile in retail din Europa Centrala si de Est se imbunatateste. Romania a inregistrat una dintre cele mai mari tranzactii de retail in trimestrul al treilea, cu Immochan, care a cumparat un portofoliu de hipermarketuri si galerii comerciale ocupate de magazinele Auchan pentru 261 milioane de euro", se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara CBRE, scrie Mediafax.

Auchan deschide un hipermaket in Drumul Taberei

Cele 12 galerii sunt din Bucuresti (Pallady si Berceni), Timisoara (sud-nord), Satu Mare, Oradea, Baia Mare, Cluj, Pitesti, Ploiesti, Constanta si Galati.

Auchan deschide miercuri, 10 decembrie, hipermarketul din cartierul Drumul Taberei al Capitalei, al 7-lea din Bucuresti si al 32-lea al retelei din Romania, potrivit unui anunt al companiei, investitiile initiale anuntate pentru acest proiect ridicandu-se la 70 milioane euro. In aprilie fostul director general al retailerului Patrick Espasa declara ca Auchan ar putea deschide hipermarketul din Drumul Taberei in decembrie, termenul oficial fiind inceputul anului 2015, iar investitiile totale in proiect se ridica la 70 milioane de euro.

Centrul din Drumul Taberei va cuprinde, pe langa hipermarket, si o galerie comerciala si o zona de birouri pentru Auchan si Immochan, filiala imobiliara a grupului francez Auchan. Retailerul are peste 11.000 de angajati.

Citeste si:

Auchan a finalizat in prima parte a acestui an remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumparate de la grupul german Metro in 2012, dupa o investitie de 40 milioane euro. Dupa integrarea acestor hipermarketuri, Auchan Romania a incheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan si Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro.

Potrivit unor informatii anterioare, din 2006, data deschiderii primului hipermarket in Romania, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro. In trimestrul al treilea valoarea tranzactiilor cu spatii de retail inregistrata in Romania este estimata de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield la peste 310 milioane de euro, cea mai mare fiind cea realizata de Auchan, alte preluari importante fiind cea realizate de fondul sud-african de investitii NEPI, care a platit 22 de milioane de euro pentru Aurora Mall Buzau si un mic parc de retail din Alba Iulia, precum si pentru 7,4 hectare de teren in Piatra Neamt pentru un centru comercial.

De asemenea, retailerul grec de jucarii Jumbo a cumparat fostul magazin OBI din Pitesti pentru 5 milioane de euro, in timp ce Carrefour a preluat un spatiu pe care il va ocupa in centrul comercial ParkLake Plaza Bucuresti, dezvoltat de Sonae Sierra si Caelum.