Agentia de Cadastru vrea sa plateasca 158 mil. lei pentru inregistrarea imobilelor din 41 de judete

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va organiza, in martie, o licitatie pentru servicii de inregistrare a imobilelor din 41 judete in sistemul national de cadastru si carte funciara, contractul fiind de 158,7 milioane de lei (TVA inclusa) pentru patru ani.

"Obiectivul lucrarilor sistematice de cadastru il constituie inregistrarea in sistemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor de pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale/sectorului cadastral. Identificarea imobilelor si a detinatorilor se realizeaza prin integrarea datelor obtinute in urma realizarii interviurilor la teren, cu datele preluate de la OCPI, primarii sau alte institutii ori alte surse. La finalizarea lucrarilor sistematice de cadastru se intocmesc documentele tehnice ale cadastrului", se arata in caietul de sarcini ale licitatiei, scrie Mediafax.

Contractul vizeaza cele 41 de judete, nu si Bucurestiul. Finantarea va fi asigurata din surse proprii ale ANCPI. La finele anului trecut, ANCPI a lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea Programului national de cadastru si carte funciara (PNCCF) pentru perioada 2014 - 2023 si modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Programul are drept obiectiv inregistrarea gratuita a imobilelor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, eliberarea certificatelor pentru inscrierea in cartea funciara a posesorilor ca proprietari si eliberarea certificatelor de mostenitor in cazul succesiunilor nedezbatute. Astfel, va fi creata o baza de date unitara si completa a imobilelor din tara.

Bugetul estimat pentru punerea in practica a programului a fost estimat la 4,39 miliarde de lei in intervalul 2014-2023, jumatate din suma fiind necesara pentru realizarea masuratorilor cadastrale. ANCPI a fost infiintata in 2004 prin reorganizarea Oficiului National de Cadastru, Geodezie si Cartografie si functioneaza sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului.

Citeste si:
Nicușor Dan: În doi ani, Bucureștiul va avea o hartă subterană și...
Nicușor Dan: În doi ani,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri