AFI Europe a inregistrat anul trecut venituri operationale nete de 37 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2013, din inchirierea mall-urilor AFI Palace Cotroceni si Ploiesti si a primelor doua cladiri de birouri din parcul AFI Park din Bucuresti, ocupate 98%, informeaza Mediafax.

"AFI Europe Romania a incheiat anul 2014 cu rezultate operationale si financiare excelente. Venitul operational net al activelor noastre generatoare de venit din Romania a crescut cu 20% la peste 37 de milioane de euro, iar proiectele si terenurile din portofoliu sunt evaluate la 670 de milioane de euro, cu o rata de ocupare medie de 98%. Ne propunem sa continuam acest ritm de dezvoltare cu noi cladiri de birouri de calitate si noi mall-uri planificate in prezent in Bucuresti si in afara Capitalei", a declarat intr-un comunicat David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania.

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, cel mai important activ al AFI Europe Romania, incheie anul 2014 cu rezultate record, generand un venit total de 37,5 milioane de euro, dintre care aproximativ 30 de milioane de euro reprezinta venitul operational net (NOI), inregistrand rezultate cu 4% mai mari fata de 2013. Venitul operational net al centrului comercial a fost de 7,7 milioane de euro in trimestrul al patrulea 2014, in comparatie cu 7,5 milioane de euro in T4 2013.

Retail jobs

Centrul comercial era evaluat la 401 milioane de euro la 30 septembrie 2014, reprezentand o crestere cu 7% comparativ cu 2013. Vanzarile retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu exceptia hipermarketului, au crescut cu 9% in ultimul trimestru al anului trecut 2014 si cu 5% pe parcursul anului trecut, fata de 2013. In 2013, AFI a raportat vanzari ale retailerilor de 204,4 milioane de euro, astfel ca acestea au urcat la aproape 215 milioane de euro in 2014.

De altfel, AFI Palace Cotroceni a avut rezultate stabile si in ceea ce priveste traficul (numarul de vizitatori ai mall-ului), inregistrand o medie de 52.000 de vizitatori pe zi. In prezent, rata de ocupare este de peste 98%. Venitul operational net al AFI Palace Ploiesti a fost de peste 4 milioane de euro in 2014 si a fost evaluat la 66 de milioane de euro la 30 septembrie 2014, in comparatie cu valoarea de 56,5 milioane de euro din 2013. Traficul AFI Palace Ploiesti ramane stabil la 15.000 de vizitatori pe zi. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploiesti este de 99%.

Citeste si:
România are cel mai mare nivel de sărăcie în rândul tinerilor din UE
România are cel mai mare...

Pe segmentul birouri, cladirea AFI Park 3 a fost finalizata la finalul anului trecut, in timp ce primele doua cladiri din AFI Park (AFI Park 1, AFI Park 2) au generat un venit operational net de peste 3,5 milioane de euro.In prezent, cladirile de birouri AFI Park 4&5, cu o suprafatatotala inchiriabila de 32.000 metri patrati, se afla in constructie si finalizarea lor este planificata pentru ultimul trimestru din 2015.

AFI Europe opereaza in Romania din 2005. Compania a dezvoltat si gestioneaza AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si de success mall din Romania si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Proiectul se intinde pe o suprafata inchiriabila de peste 81.000 metri patrati.

In octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial ofera o suprafata inchirabila de 33.000 de metri patrati. Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe Romania dezvolta in prezent AFI Park, cu cinci cladiri de birouri, care la finalizare va avea peste 70.000 metri patrati. Mai mult, AFI Europe Romania va dezvolta in viitorul apropiat doua noi proiecte de retail, AFI Palace Arad, un parc de retail de 30.000 metri patrati si AFI Palace B.Noi, in Bucurestii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Citeste si:
Care va fi programul mall-urilor pentru Paște 2021
Care va fi programul...

Pe segmentul cladirilor de birouri, AFI Europe Romania va dezvolta AFI Business Park Bucuresti, un parc de business clasa A cuprinzand 50.000 metri patrati , amplasat in imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta in 2 cladiri de birouri de inaltime redusa si un turn de birouri, cu multe spatii verzi, spatii moderne, high tech, intr-un centru urban cu o piateta centrala si gradini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F