Cartierul Solar va fi primul ansamblu rezidential din Romania dotat cu panouri solare fotovoltaice pentru generarea de energie verde – regenerabila si nepoluanta. Cu o investitie totala de 45 milioane euro, proiectul are ca termen de finalizare luna septembrie 2017 si va include peste 1.000 de apartamente si 1.800 de panouri plasate pe terasele blocurilor.

Panourile solare vor contribui la reducerea costurilor de intretinere si a emisiilor de gaze cu efect de sera, viitorii proprietari beneficiind in acest context de costuri zero cu energia electrica consumata pentru partile comune ale blocurilor.

Situat in zona de sud a Bucurestiului, in imediata vecinatate a Pietei de Gros, ansamblul va avea o suprafata totala de peste 61.000 mp si va include 15 cladiri de locuinte in regim de inaltime D+P+5E, cu un numar total de peste 1000 apartamente cu 1, 2 si 3 camere. Suprafetele apartamentelor pornesc de la 38,4 mp pentru garsoniere si ajung pana la 94 mp pentru apartamentele cu 3 camere. Prima etapa a constructiei cuprinde 4 blocuri cu un numar total de 296 de apartamente si amenajarea aleilor si a zonelor de relaxare, avand ca data de finalizare sfarsitul lunii decembrie 2015.

Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate in 6 siruri a cate 20 panouri si un invertor cu ajutorul caruia se realizeaza conversia din curent continuu in curent alternativ. Spre deosebire de panoul solar termic, cel fotovoltaic transforma energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Productia totala de energie a celor 1800 panouri este estimata la peste 600 MWh/an. Pe langa energia electrica produsa si utilizata pentru asigurarea consumurilor pe partile comune (iluminat interiror/exterior, lift, pompe etc) sistemul fotovoltaic va genera si venituri din obtinerea de certificate verzi.

Retail jobs

„Utilizarea panourilor fotovoltaice este un trend ce ia amploare pe zi ce trece in Romania si care iata ca se extinde si in zona imobiliara. Avantajul cladirilor verzi, costurile 0 la intretinere, proximitatea facilitatilor de relaxare, dar si preturile accesibile cu TVA de doar 5%, ne fac sa ne asteptam la un ritm de contractare foarte bun” a declarat Andreea Comsa, managing director Premier Estate Management – reprezentantul exclusiv al proiectului.

Cat va costa un apartament in Cartierul Solar

Pentru achizitionarea unei locuinte in Cartierul Solar, preturile pornesc de la 30.500 euro (TVA 5% inclus) pentru garsoniere, 39.000 euro (TVA 5% inclus) pentru apartamentele cu 2 camere, ajungand pana la 70.900 euro (TVA 5% inclus), pentru apartamentele cu 3 camere.

Complexul dispune de locuri de parcare, paza 24h/24h, piscina, propria sala de fitness, spatii de joaca amenajate pentru copii, supermarket si un parc privat de 14.000 mp. In plus, amplasarea sa asigura acces rapid catre mijloacele de transport in comun (metrou si autobuze), iar in imediata apropiere se afla mai multe hipermarketuri si centre comerciale: Grand Arena Mall, Metro, Carrefour Berceni, Auchan.

Citeste si:
Marea Nordului urmeaz─â s─â devin─â „centrala de energie verde” a Europei
Marea Nordului urmeaz─â s─â...

Cartierul Solar este dezvoltat de o companie cu capital mixt, atat roman cat si strain. Capitalul strain este reprezentat de un grup de investitori spanioli care vin cu componenta energetica - GRUPO CIVIDESIGN E&C SRL si Eoliem Consulting FZE - societatea finantoare din Emirate cu experienta similara la nivel investitional in domeniul imobiliar in UAE si Africa. Terenul este pus la dispozitie de compania AD ASTRA Partners, iar agentul exclusiv de vanzari este Premier Estate Management.

Premier Estate Management este una dintre cele mai mari companii de consultanta si vanzari asistate pe segmentul rezidential. Cu o vechime de peste 7 ani pe piata, compania are un portofoliu cu investitii de peste 264 milioane euro si cuprinde peste 2.500 apartamente si vile gestionate in exclusivitate, ansambluri rezidentiale printre care 49 Gafencu, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella Titan si Pallady Towers Residence.

Citeste si:
COVID-19 | Evolu╚Ťia chiriilor apartamentelor în cele mai mari ora╚Öe...
COVID-19 | Evolu╚Ťia chiriilor...

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Imobiliare ╚Öi construc╚Ťii »


Setari Cookie-uri