Din totalul locuintelor finalizate in primul semestru, cele mai multe s-au construit in Bucuresti-Ilfov si in centrul tarii, iar cele mai putine - in Oltenia si Banat. Numarul unitatilor locative este, in premiera, cu 11% mai mare, potrivit Adevarul.

In prima jumatate a acestui an, in Romania au fost construite 19.534 de locuinte, cu 11% mai multe fata de aceeasi perioada din 2014, cresterea din 2015 fiind o premiera dupa aproape cinci ani de scaderi.

Pe baza datelor centralizate la Institutul National de Statistica (INS), „Adevarul“ va prezinta o harta a noilor constructii de locuinte, din care reiese ca in Bucuresti-Ilfov au fost ridicate cele mai multe case (un sfert din total), iar in Oltenia - cele mai putine (5,7% din total). Astfel, in timp ce in zona Capitalei s-au construit peste 4.700 de locuinte, iar in Centru - aproape 2.600, in Oltenia au fost ridicate 1.112 case, iar in Banat - 1.820. Statisticile oficiale consemneaza o crestere a numarului locuintelor terminate in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+1.325 de unitati), Centru (+1.215), Sud-Est (+366), Sud-Muntenia (+137), Vest (+119) si Sud-Vest Oltenia (+28).

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Seful Ariston Romania: A...
Citeste si: A inceput inlocuirea centralelor termice vechi cu unele noi


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului