Dupa ce ani la rand Capitala a fost principalul pol de dezvoltare imobiliara, zona de vest a tarii a inceput sa fie atractiva pentru sectorul constructiilor. Progresele din zona de business din Cluj si Timisoara au facut ca cererea de apartamente sa creasca si in Ardeal si Banat, implicit si preturile.

Evolutiile din ultimul an au aratat ca romanii sunt interesati mai multde confort decat de pretul de achizitie. Locuintele din Cluj si cele din Timis s-au scumpit cel mai mult, iar cele din Sibiu s-au ieftinit, scriu jurnalistii de la Adevarul, care citeaza datele Imobiliare.ro.

Potrivit analistilor Imobiliare.ro, in perioada de criza mai multi antreprenori, in mare majoritate romani, au achizitionat terenuri mai ieftine pe care au inceput sa dezvolte proiecte imobiliare noi, la preturi mult mai mici decat cele cerute in timpul boom-ului din 2008. Pe acest fond, in mai multe zone ale tarii au inceput constructii atat in zona rezidentiala, cat si in cea a birourilor.

Cererile au fost din ce in ce mai mari, iar la Cluj-Napoca, pretul apartamentelor a crescut cu 13,6% fata de anul trecut.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Denphumi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri