30 Martie 2016

Cum isi atrag dezvoltatorii de mall-uri viitorii clienti: de la partii de schi, pana la piete tematice sau comuniune directa cu natura



Prima partie de schi dintr-un centru comercial, apropiere directa cu natura, imagini desprinse din povestile lui Jules Verne sau un oras intreg intr-o dezvoltare imobiliara sunt planurile celor mai mari investitori imobiliari pentru viitorul mall-urilor din Romania, un fenomen care s-a dezvoltat intr-un ritm accelerat la nivel local. Ce pregatesc marii dezvoltatori cu proiectele in lucru, in prezentarea de mai jos.

Shopping City Timisoara - primul mall cu o partie de schi dedicata

La finalul acestei luni, NEPI pregateste deschiderea proiectului Shopping City Timisoara, prima inaugurare completa a unui centru comercial din acest an, in urma unei investitii de peste 80 milioane euro.

Pe langa deschiderea unuia dintre cele mai moderne cinema-uri din Romania, care va aduce noile tehnologii in domeniu si in vestul tarii, noul centru comercial va dispune si de o sala de fitness cu o piscina semi-olimpica, dar va beneficia si de prima partie de schi aflata in interiorul unui mall din tara noastra.

Partia de schi deschisa in interiorul unui mall va fi o premiera pentru piata din Romania, insa nu este o noutate si la nivel global. Proiectul Emirates Mall din Dubai a fost primul in care s-a dezvoltat un astfel de concept, insa la o scara mult mai avansata. Ski Dubai, pe langa partia de schi, dispune si de pinguini care ofera posibilitatea vizitatorilor sa interactioneze cu acestia.

Potrivit informatiilor wall-street.ro, partia de schi se afla in plin proces de constructie si nu va fi inaugurata pe 31 martie, odata cu deschiderea oficiala a centrului comercial, NEPI urmand sa deschida aceasta facilitate in a doua parte a anului.


AFI Palace Brasov - terasa cu vedere directa spre munti

AFI Europe, dezvoltatorul a doua mari centre comerciale la nivel local – in Bucuresti si Ploiesti, a finalizat recent achizitia terenului de 40.000 mp din centrul Brasovului, unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale israelienilor in Romania si totodata un concurent serios pentru regiunea de centru a tarii.

Centrul comercial de 45.000 mp, care va fi dezvoltat in centrul de business al Brasovului (Centru Civic), va fi dispus pe doua niveluri, punand accent pe shopping si modalitatile de petrecere a timpului liber si distractie.

O caracteristica unica a viitorului centru comercial o reprezinta terasa de mari dimensiuni cu vedere catre Muntii Carpati, de care vizitatorii se vor putea bucura si care va gazdui diverse evenimente si activitati pentru familii si turisti.

Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obtinerea certificarii pentru constructii "verzi" LEED Gold.

Compania se afla deja in discutii avansate cu mai multe lanturi de retail pentru a fi hipermarketul ancora al mall-ul planuit sa fie livrat in trimestrul 4 din 2017.

"AFI Palace Brasov este unul dintre cele mai importante proiecte ale AFI Europe din Romania. Am finalizat achizitia terenului si, in prezent, purtam negocieri pentru spatiul dedicat hipermarketului cu principalele lanturi din Romania. Ne asteptam sa putem anunta noul nostru partener in urmatoarele saptamani”, a declarat David Hay, CEO al AFI Europe Romania.

AFI Palace Brasov este programat pentru o deschidere la finalul anului 2017.


ParkLake Plaza - multe spatii verzi, un Zeppelin si comuniune directa cu natura

ParkLake Plaza, cel mai mare centru comercial programat pentru o deschidere oficiala in cursul acestui an si totodata unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale asocierii Sonae Sierra (Portugalia) – Caelum Development (Irlanda), va beneficia de o multime de avantaje ale proximitatii fata de parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut si sub numele de I.O.R.) din cartierul Titan.

Intr-o vizita recenta oferita jurnalistilor, dezvoltatorii proiectului sustin ca o acesta va aduce o serie de premiere pe piata locala a centrelor comerciale.
“Ne-am propus sa largim parcul in centrul comercial si sa cream o legatura intre natura si proiect. Vrem sa aducem o zona de patinoar in aer liber, care sa fie utilizata la potentialul maxim in perioada sarbatorilor si sa facem o piata care sa fie deschisa o data pe saptamana, in care sa fie comercializate produse traditionale sau va folosi pentru diferite evenimente. (…) Mai mult, vrem sa cream o zona de joaca denumita Jules Verne in care vom aduce si un concept nou pe piata, si anume un Zeppelin”, a declarat Ingo Nissen, directorul general Sonae Sierra Romania, in cadrul intalnirii cu presa pe santierul viitorului centru comercial.

In ceea ce priveste zona de food-court, care, conform celor mai noi studii, reprezinta unul dintre principalele puncte de atractie ale unui centru comercial, dezvoltatorul a anuntat ca nu mai putin de 23 de restaurante si fast-food-uri vor completa harta de atractii a centrului comercial, si, in plus vor aduce si un element de noutate, ceea ce va permite clientilor sa ia masa intr-o atmosfera mai relaxata si intima.

“Vor exista mai multe spatii ferite de aglomeratie in care se va putea lua masa. In plus, terasa centrului comercial va avea o suprafata de 2.000 mp si va completa spatiul destinat restaurantelor”, a mai arata Ingo Nissen.

Proiectul ParkLake Plaza urmeaza sa fie inaugurat in luna septembrie a acestui an.


Openville Timisoara - un nou mini-oras in vestul tarii si cea mai inalta cladire din Romania

Creat dupa conceptul "lifestyle center”, in proximitatea Iulius Mall Timisoara, ansamblul urbanistic Openville, unul dintre cele mai mari pariuri ale omului de afaceri Iulian Dascalu, va reuni functiuni de office clasa A, retail, parc si entertainment. Acesta este cel de-al doilea proiect de tip mixed use din portofoliul companiei, dupa Palas Iasi, proiect care va necesita o investitie de 220 milioane de euro.

Openville va avea o suprafata total construita de 594.000 mp (inclusiv Iulius Mall Timisoara). Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltata sub brandul United Business Center, care va include sapte imobile, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania (155 m si 27 de etaje).

Pe segmentul de retail, Openville va completa atractiile oferite de Iulius Mall Timisoara, cu: un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante si cafenele tematice, 15 sali de cinema, cel mai mare loc de joaca si alte optiuni pentru petrecerea timpului liber.

O alta premiera o reprezinta zona de fresh market, care va cuprinde restaurante de tip fast food, dar si brutarii, carmangerii si locatii cu produse alimentare eco.

Proiectul va include si patru sali pentru evenimente speciale si corporate, cu o capacitate totala de 2.500 de persoane.

In ansamblul Openville va fi creat cel mai mare parc suspendat din Romania, un spatiu verde de peste 55.000 mp, amenajat peste o dala urbana, fiind construit peste viitoarea parcare subterana a ansamblului. Acesta va include: patinoar, carusel pentru copii, fantani arteziene, piatete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori maturi, 20.000 de arbusti si gazon special. Parcul este conceput de peisagisti italieni si romani, aceeasi echipa care a realizat si spatiul verde al ansamblului urbanistic Palas Iasi.

Arborii si arbustii au fost deja achizitionati de la pepiniere din nordul si centrul Italiei, unde vor fi ingrijti pana la plantarea in parc. Tot in Openville, locuitorii Timisoarei vor avea posibilitatea sa se relaxeze pe iarba, precum in faimoasele parcuri din lume, datorita suprafetelor generoase amenajate cu gazon special, pe care se poate calca fara a fi deteriorat.

Clientii vor beneficia in Openville si de o parcare supraetajata, prima de acest fel din Timisoara. In total, vor fi peste 3.750 de locuri de parcare (in subteran si in parcarea supraetajata).

Prima faza de dezvoltare a Openville va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde un total de 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.


Veranda Mall - spatii tematice, piata de Craciun si patinoar in aer liber

Veranda Mall, al doilea cel mai mare proiect comercial care va fi deschis in Capitala in acest an, va avea un spatiu expozitional in centrul comercial si 15.000 mp spatiu verde care iarna va deservi drept spatiu pentru targ de Sarbatori si patinoar, preciza, intr-un interviu pentru wall-street.ro Andrei Pogonaru, tanarul antreprenor roman aflat la conducerea operatiunilor Prodplast Imobiliare, compania care dezvolta proiectul Veranda Mall in cartierul bucurestean Obor.

“Vrem sa avem un centru cu semnificatie pentru toata zona Obor”, a spus acesta

Mai mult decat atat, pentru dezvoltarea centrului comercial, familia Pogonaru a alocat aproximativ 1 milion de euro pentru a largi strada Ziduri Mosi pe care va fi amplasat viitorul centru comercial. “Ne-am propus sa deblocam strada, iar pentru acest lucru vom ceda terenul Primariei, iar noi vom acoperi investitia care este cuprinsa intre 700.000 de euro si 900.000 de euro”, a mai aratat Andrei Pogonaru.

Veranda Mall isi va deschide portile in toamna acestui an, absorbind o investitie de circa 60 de milioane de euro.


Centrum Timisoara - primul country club intr-un mall din Romania

Centrum Timisoara, pariul de 90 de milioane de euro al Alpha Group Investments si al omului de afaceri Ali Ergun Ergen, va beneficia de primul country club intr-un mall din Romania. Proiectul a obtinut la finele anului trecut autorizatia de constructie a proiectului, lucrarile urmand sa inceapa in primavara acestui an.

Centrul va beneficia de un country club de 3.000 metri patrati, incluzand un spa, un centru wellness, o sala de fitness si o piscina pe acoperis. In ton cu tendintele internationale, segmentul de food si leisure, cuprinzand restaurante fine dining, un cinema multiplex si o zona de divertisment, va avea un impact mai mare, prin alocarea unei suprafete de 10-12% din totalul suprafetei inchiriabile, care se ridica la 80.000 mp.

Centrum Timisoara este programat pentru o deschidere oficiala in a doua parte a anului viitor.




Citeste si