Companiile prezente zilele trecute la targurile de constructii din Romexpo au afisat preturi pentru materialele si manopera necesare ridicarii unei case cuprinse intre 150 si 350 de euro/mp. Asta in timp ce la targurile imobiliare locuintele tocmai au depasit pragul de 1.000 de euro/mp.
„Adevarul“ va propune o mica incursiune in pietele rezidentiale, pentru a observa cum ajunge sa se tripleze pretul caselor, de la constructie la tranzactia imobiliara, conform Adevarul Financiar.

Costurile materialelor, la minime istorice

Anul 2016 debuteaza cu preturi la cote minime istorice pentru materialele de constructii (mai ales la ciment, fier si lemn), chiar daca unii intermediari aplica adaosuri substantiale, ne-au explicat expozantii de la targul Construct Expo.

„Cu cat e mai scurt lantul de intermediari de la fabrica la santier, cu atat mai mic iese, la final, pretul de constructie al casei“, a declarat pentru „Adevarul“ Cosmin Raileanu, directorul general al unei companii specializate in comenzi online de materiale de constructii. El estimeaza ca, la preturile actuale, se pot negocia costuri de construire intre 150 si 200 de euro/mp „si chiar mai jos“, totul depinzand de numarul intermediarilor, dar si de distanta fizica de la sursa de materiale la santierul casei.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.