Constantin Ciorascu, actionar si administratorul firmei Tei Rezidential, care detine terenul, din apropierea Parcului Tei din Capitala, unde copilul Ionut Anghel a fost ucis de caini, in septembrie 2013. Familia urmeaza sa primeasca daune morale in valoare totala de 2,4 milioane de euro.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a anuntat joi decizia definitiva in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, in apropierea Parcului Tei din Capitala, scrie 1asig.ro. Judecatorii l-au condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pe Constantin Ciorascu, administratorul terenului privat unde s-a petrecut tragedia. Initial, decizia prevedea inchisoare cu suspendare, insa judecatorii au decis definitiv ca acesta sa execute pedeapsa pentru ucidere din culpa.

Constantin Ciorascu, incarcerat deja in Penitenciarul Rahova, este actionar si administratorul firmei Tei Rezidential, care detine terenul pe care a fost ucis copilul. Totodata, instanta a dispus amendarea penala cu cate 300.000 de lei a firmei Tei Rezidential, a Administratiei Domeniului Public Sector 2 si a lui Constantin Ciorascu, tot pentru infractiunea de ucidere din culpa.

Daune morale de 2,4 MIL. euro

Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti, Tei Rezidential si administratorul firmei, Constantin Ciorascu, trebuie sa plateasca, de asemenea, in solidar suma totala de 2,4 milioane de euro sub forma de daune morale familiei copilului. Magistratii au mentinut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei Tei Rezidential.

Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 ca nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire / delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea celor doi minori intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul unui minor, mai scrie publicatia citata.

Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica. Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, a declarat medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML). Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri