Romania va imprumuta 175 de milioane de euro pentru constructia a 7.000 de locuinte ANL destinate tinerilor

Guvernul a decis ca Romania va imprumuta 175 de milioane de euro pentru constructia, renovarea sau modernizarea unui numar de aproximativ 6990 de locuinte pentru persoane sau familii tinere din Romania, destinate inchirierii.

Guvernul propune Parlamentului aprobarea Acordului-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea unui proiect de construire/renovare/modernizare a unui numar de aproximativ 6.990 de locuinte destinate inchirierii de catre persoane si familii tinere, ale caror venituri nu permit inchirierea unei locuinte de pe piata libera, informeaza Guvernul, citat de agentia News.ro.

Costul total net estimat al Proiectului este de 250 de milioane euro, din care imprumutul de la BDCE va finanta pana la 70% din costurile totale eligibile ale Proiectului. Restul sumei va fi completata din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Agentia Nationala pentru Locuinte si surse proprii ANL – 37,5 milioane euro, si din bugetele locale – 37,5 milioane euro.

Potrivit sursei citate, Ministerul Dezvoltarii va realiza acest proiect prin ANL, desemnata agentie de implementare a Proiectului, careia i se va delega intreaga autoritate si responsabilitate privind realizarea proiectului si utilizarea sumelor alocate acestuia.
”Proiectul va fi implementat intr-o perioada de circa 5 ani, 2016-2020, beneficiarii proiectului vor fi persoanele/familiile tinere cu varsta pana in 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuinte si vor fi selectati de comisiile sociale ale consiliilor locale din judete.

Imprumutul BDCE are o perioada de rambursare de 20 de ani, cu o perioada de gratie de maximum 5 ani si va fi acordat in conditii avantajoase de piata pentru Romania.

Citeste si:
Locuri relaxante în România pe care să le vizitezi toamna aceasta
Locuri relaxante în România...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri