Schneider Electric Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii tehnologice la nivel global, a fost primul chirias al unuia dintre cele mai noi proiecte de birouri din zona Barbu Vacarescu – Floreasca, ocupand peste 3.000 mp ai proiectului din zona de Nord, respectiv primele doua etaje ale acestuia.

Mutarea in noua locatie a celor peste 200 de angajati s-a petrecut urma cu ceva mai mult de un an, iar in proiectarea spatiului interior s-a mizat foarte mult pe culori vii - verde, portocaliu, crem, rosu - un mobilier cald, realizand un mix de modern si natural.

Fiecare incapere a sediului Schneider Electric are o identitate vizuala distincta, in special salile de conferinta, care ofera mai multa intimitate, prin dezvoltarea unui concept integrat in care s-a apelat la un decor apropiat de natura. Pentru amenajarea spatiului interior, Schneider Electric a apelat la serviciile companiei COS (Corporate Office Solutions).

Totodata, Schneider Electric Romania a avut o ocazie unica sa joace un rol dublu in dezvoltarea proiectului: pe de-o parte, a fost furnizor de solutii energetice pentru dezvoltatorul proiectului, iar, pe de alta parte, a indeplinit rolul de client, viitor chirias al. Astfel, compania s-a angajat sa promoveze un consum redus de energie, ajutand la dezvoltarea uneia dintre cele mai “verzi” cladiri din Bucuresti si la obtinerea certificarii LEED Gold de catre dezvoltator, in acelasi timp, creand o atmosfera placuta pentru angajati prin optimizarea spatiului de munca si aplicarea solutiilor si produselor proprii de eficientizare energetica, garantie a dezvoltarii unui loc de munca sustenabil, atat pentru angajatii Schneider Electric, cat si pentru ceilalti chiriasi din cladire.

In cadrul birourilor Schneider Electric exista 12 sali de conferinta, de capacitati diferite - de la sali cu un singur loc, destinate in special colegilor a caror activitate presupune desfasurarea de conferinte telefonice, pana la sali cu capacitate de 20 de locuri la masa.

"Cele trei sali de mare capacitate sunt despartite de pereti mobili, ceea ce ne da posibilitatea sa le transformam intr-un spatiu mai mult decat generos pentru evenimente medii si mari. Toate salile sunt dotate cu echipamentele specifice unui astfel de spatiu, care completeaza designul celorlalte incaperi si stabilesc conceptul distinct al birourilor companiei. De asemenea, doua dintre acestea sunt sali de training, echipate cu materiale de testare, stil laborator", au precizat reprezentantii companiei, pentru wall-street.ro.

Aproximativ 70% din totalul spatiilor disponibile sunt spatii deschise, in timp ce diferenta este reprezentata de salile de sedinta si de spatiile inchise, facilitand si incurajand colaborarea directa intre anagajatii companiei.

Ambele etaje unde se situeaza birourile Schneider Electric beneficiaza de cate o bucatarie cu toate dotarile necesare, inclusiv aparate de cafea. Salile de mese integreaza conceptul « eco », de outdoor, prin aducerea elementelor din natura si utilizarea unui mobilier in culori neutre, introducand si cateva pete de culoare.

In ceea ce priveste spatiile de relaxare, la primul etaj a fost proiectat un loc de relaxare pentru toti angajatii din companie. Acesta ofera un spatiu mare, deschis, unde s-a apelatbean bag-uri si canapele joase si confortabile, precum si la optiuni de relaxare prin jocuri, de exemplu, masa de fotbal.

De asemenea, a fost creat si un loc pentru iubitorii de lectura din companie, prin realizarea unei camere ce dispune de o biblioteca diversa, in care angajatii pot sa citeasca si sa se deconecteze pentru cateva minute.

Factorul diferentiator in spatiul de birouri al Schneider Electric este reprezentat de amprenta personala pe care grupul specializat in servicii tehnologice a adus-o in functionarea cladirii. Acesta a presupun instalarea unei solutii pentru reducerea consumului de energie cu pana la 30%, care monitorizeaza si supervizeaza toate instalatiile cladirii.

Schneider Electric este o companie specializata in managementul energiei si automatizari, care ofera echipamente si solutii pentru mai multe piete finale precum energie si infrastructura, industrie, cladiri comerciale si rezidentiale si centre de date.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri