Agentia de Administrare Fiscala (ANAF) a redus la jumatate fata de valoarea estimata preturile de pornire la licitatia pentru doua terenuri folosite de omul de afaceri George Copos pentru a garanta datorii ale societatii Fotbal Club Rapid.

Cele doua terenuri sunt situate pe malul lacului Grivita, in apropierea bazei ProRapid. Terenurile sunt proprietatea societatii ANA Residences.

Prima licitatie va avea loc pe 18 iulie, la ora 12:00, si va viza un teren de 10.000,08 metri patrati, situat in sectorul 1, strada Balota, nr 12. Terenul a fost evaluat la 3,37 milioane lei, insa pretul de pornire la licitatie este de 1,68 milioane lei, dupa ce a fost redus in urma mai multor incercari de vanzare esuate.

Al doilea teren, de 10.000 de metri patrati, este situat in sectorul 1, strada Berheci, nr. 33, parcela 2, lot 3. Terenul a fost evaluat la 5,2 milioane lei, iar pretul de pornire va fi de 2,6 milioane lei. Licitatia este programata pentru data de 19 iulie, ora 12:00.

Fiscul incearca inca de anul trecut sa vanda cele doua proprietati ale firmei lui George Copos, iar in acest interval terenurile au fost reevaluate.

Citeste si:
Declaratia 2020: ce trebuie sa stii pentru a nu fi pe "radarul" ANAF
Declaratia unica 2020: ce...

ANAF a executat silit ANA Residences pentru a recupera sume datorate catre bugetul de stat de clubul de fotbal Rapid. ANA Residences a devenit garant ipotecar pentru datoriile Rapidului catre stat in urma unei reesalonari primite in trecut de club.

George Copos a renuntat la Rapid in 2013, dupa ce a fost finantatorul clubului de fotbal timp de aproximativ 20 de ani. Cele mai importante afaceri ale lui Copos sunt in domeniul hotelier.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rezidenta fiscala: ce trebuie sa stii daca pleci din Romania