Producatorul de motounelte agricole Stihl, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de profil la nivel global si in Romania, va retrage de pe piata doua modele de motofoarfece electrice, asta dupa ce au fost identificate erori de functionare la ambele modele comercializate, potrivit unui anunt al ANPC.

Motofoarfecele cu acumulatori pentru tuns gard viu Stihl, modelele HSA65-HSA85, au erori de functionare din fabricatie si vor fi retrase de la comercializare. Acestea au fost notificate de distribuitor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Astfel, distribuitorul produselor Andreas Stihl Motounelte SRL a notificat toti distribuitorii Stihl in vederea retragerii de la vanzare a produselor model HSA65 si HSA85 din toate magazinele pentru a impiedica vanzarea acestora catre consumatorii finali.

Numarul motofoarfecelor vandute in Romania si supuse notificarii este de 20 de bucati si nu au fost inregistrate accidente sau vatamari de persoane.

“La modelele HSA65-HSA85 pot aparea, in situatii rare, erori de functionare la sistemul electronic. Drept consecinta, eroarea de functionare poate duce in situatii deosebite la situatia ca utilajul sa porneasca prin simpla actionare a unuia din elementele de cuplare - intrerupatorul de la manerul de comanda sau intrerupatorul de pe manerul de sustinere. In plus, in cazuri rare, eroarea de functionare poate determina functionarea in continuare a cutitelor foarfecii, dupa ce manerul a fost eliberat. De aceea, exista pericol de accidentare mentioneaza distribuitorul. Astfel, sunt recheamate in unitatile de service toate produsele HSA65 si HSA85 care au fost vandute consumatorilor. Acesti cumparatori sunt rugati sa se prezinte la magazinele de unde le-au cumparat in vederea inlocuirii”, se arata in informatiile date publicitatii de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Contactati de catre wall-street.ro, oficialii Stihl sustin ca este vorba despre 4 produse care au fost retrase de la vanzare, dintr-un total de 20 de unitati cate erau comercializate de unul dintre distribuitori.

"Au fost retrase patru produse din piata, patru modele de foarcece electricecu acumulatori. Restul, de pana la 20, sunt produse care se aflau in showroom. (...) In Romania, o piata foarte tanara in ceea ce priveste produsele cu acumulatori, se vand anual 100 - 200 de astfel de unitati, iar costul unui astfel de echipament ajunge la putin peste 2.000 de lei, jumatate din aceasta suma fiind reprezentata de valoarea acumulatorului", au declarat reprezentantii Stihl Romania, pentru wall-street.ro.

Reprezentanta locala a grupul german Stihl se asteapta la o crestere de pana la 10% a afacerilor in acest an, dupa ce in 2015 business-ul companiei a urcat la peste 27 milioane de euro, o evolutie importanta in acest sens fiind marcata si de investitiile realizate in parteneriat cu distribuitorii.

Piata locala de motounelte agricole, estimata la o valoare de 120 de milioane de euro, este impartita intre doi mari jucatori din Europa – Stihl (Germania) si Husqvarna (Suedia), dar si de jucatori locali, asa cum este cazul craiovenilor de la Ruris. Un segment important din piata este reprezentat si de echipamente chinezesti vandute, cat si produse contrafacute, o reala problema in piata, acestea reprezentand pana la 15% din totalul echipamentelor vandute la nivel local.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri