Grupul Braas Monier, proprietar in Romania al producatorului de acoperisuri din beton Bramac, va cumpara fabrica de tigla a Elpreco Craiova, companie detinuta de catre grupul irlandez CRH, in schimbul a 33 de milioane de lei (8 mil. euro), potrivit unui anunt al companiei.

Bramac Romania a semnat, astfel, un acord cadru privind achizitionarea liniei de productie de tigla din beton a companiei Elpreco, cu sediul in Craiova.

Investitia totala pentru achizitionarea activelor se ridica la aproximativ 33 de milioane de lei, echivalentul a circa 8 milioane de euro, si include pretul de achizitie, costurile legate de achizitie, precum si finantarea nevoilor suplimentare de capital.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei si este de asteptat ca intreg procesul de achizitie sa se finalizeze la inceputul celui de al patrulea trimestru din acest an.

"Achizitionarea liniei de productie pentru tigle din beton Elpreco este un obiectiv strategic ce priveste consolidarea prozitiei pe piata de invelitori din Romania si nu numai. In viitor vom deservi pietele din Serbia, Ungaria si Bulgaria, a declarat Mircea Dumitru, director general Bramac Romania.

In septembrie 2004, Bramac a inaugurat, la Sibiu, prima sa fabrica din Romania. La nivelul anului trecut, fabrica Bramac din Sibiu a produs peste 1,3 milioane de metri patrati de invelitori din beton.

Bramac Sisteme de Invelitori SRL a incheiat anul 2015 cu un rulaj de circa 11,5 milioane de euro si un profit de circa 1,5 milioane de euro, companie pentru care, la finele anului trecut, lucrau aproximativ 75 de angajati.

Bramac este unul dintre cei mai importanti producatori de acoperisuri din beton la nivel european, precum si local, fiind prezent in tari precum Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Croatia, Bulgaria, Serbia-Muntenegru, Bosnia-Herzegovina, Albania, Macedonia, dar si Romania.

Prezenta Bramac in Romania a inceput din anul 1995, prin infiintarea filialei ”Bramac Sisteme de Invelitori”, cu sediul in Brasov si desfasurand o activitate de import si distributie a produselor Bramac pe piata romaneasca.

Sursa foto: bramac.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri