Insolventa nu este un fenomen nou, dar continua sa fie fundalul sau spectrul pe care se desfasoara o serie intreaga de tranzactii imobiliare si desi poate parea nespectaculos si neinteresant sunt deja la multi ani de la inceputul crizei si accentuarea insolventelor in imobiliare. In realitatea, o serie intreaga de aceste procese pot fi foarte complexe si riscante, a declarat Alexandru Reff, partner, Reff si Asociatii.

"Actualitatea este caracterizata de ceva vreme de o dinamizare a tranzactiilor pe segmentul proprietatilor imobiliare comerciale. Vorbim in sfarsit de ceva timp de mai multa concurenta, mai mult interes din partea investitorilor, ceea a dus la forme diferite de desfasurare a tranzactiilor in M&A imobiliar, a devenit importanta viteza de tranzatie, capacitatea de analiza foarte pragmatic un proiect la care mai multa lume se uita in acelasi timp s.a.m.d.", a spus Alexandru Reff (foto), in cadrul Real Estate Forum.

In opinia sa, bancile raman un actor important al tranzactiilor imobiliare. "Cele mai multe proiecte imobiliare comerciale sunt finantate de banci. O serie intreaga de tranzactii s-au desfaurat in ultima vreme cu banca intr-o postura de influenta semnificativa, fie pe fodn de neperformanta sau imprumuturi".

Retail jobs

El arata, de asemenea, ca "o banca poate sa incurajeze inclusive prin restructurarea unui credit o vanzare. Sunt vanzari de portofolii intregi de creante. Au fost si situatii in care unele preluari s-au facut cu o cooperare mai putin decat deplina din partea bancilor, unele atipice, dupa cum sunt si situatii in care nu e vorba de cooperarea proprietarilor, asa-zise tranzactii ostile", a mai declarat Alexandru Reff.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F