In iulie, lucrarile de constructii au crescut cu 1% fata de aceeasi perioada din 2015, ritm in incetinire fata de lunile anterioare. Cumulat pe primele opt luni, constructiile au avansat cu 2% fata de perioada similara a anului trecut. Statisticile oficiale arata ca, in luna august 2016, s-au inregistrat scaderi, comparativ cu a opta luna din anul trecut, la toate categoriile de constructii, conform News.ro.

Lucrarile la cladiri rezidentiale au coborat cu 2,8% fata de august 2015, cele la cladiri nerezidentiale s-au redus cu 2,3%, iar cele de constructii ingineresti - cu 7,1%.

"Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale cu 19,1% si la lucrarile de constructii noi cu 0,9%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 1,5%", se arata in comunicatul INS.

Citeste si:

Fata de iulie, lucrarile de constructii au crescut in luna august cu 1%, pe serie bruta, dar au scazut cu 2,8% pe seria ajustata in functie de variatiile sezoniere. Anul trecut, lucrarile de constructii au crescut cu 10,4% fata de anul precedent.

Numarul de locuinte terminate a crescut anul trecut cu 10,4% fata de 2014, pana la 47.017, dupa sase ani la rand de scadere, dar ramane semnificativ mai mic decat nivelul de dinainte de criza. In 2008, an de varf pentru constructiile din Romania, s-au finalizat 64.414 de locuinte.

Sursa foto: Kuzma / Shutterstock.com