In primul semestru din 2017 au fost date in folosinta un numar de 23.057 de locuinte, in scadere cu 1.049 de unitati locative comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, potrivit unui comunicat dat de Institutul National de Statistica (INS). Pe medii de rezidenta, in semestrul I 2017, cele mai multe locuinte au fost date in folosinta in mediul urban, ca pondere reprezentand 57,6% din total.

Repartitia pe surse de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, in semestrul I 2017, fata de semestrul I 2016, a scazut numarul locuintelor realizate din fonduri private cu 1619 locuinte, in schimb a crescut numarul locuintelor realizate din fonduri publice cu 570 locuinte, potrivit INS.

Distributia in profil regional pune in evidenta o scadere a numarului de locuinte terminate, in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord–Est (-443 locuinte), Vest (-367), Sud-Est (-299), Nord–Vest (-172) si Sud–Vest Oltenia (-2). Crestere a numarului de locuinte terminate s-a inregistrat in regiunile de dezvoltare: Centru (+164 locuinte), Bucuresti–Ilfov (+54) si Sud-Muntenia (+16).

Locuintele terminate sunt locuintele ridicate in cursul perioadei de referinta, ale caror elemente, inclusiv fundatia, s-au construit pentru prima data si la care s-au finalizat toate lucrarile prevazute in documentatia tehnica si au fost receptionate de beneficiar.

Retail jobs Sursa foto: Mikkel Bigandt / Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri