Consiliul Concurentei a amendat cu suma de 3.056.314 lei (aproximativ 655.904 euro) companiile CRH Ciment (Romania) SA si Comnord SA pentru punerea in practica a unei concentrari economice inainte de a fi autorizata de autoritatea de concurenta.

In cadrul analizei tranzactiei prin care CRH Ciment (Romania) SA a devenit unic actionar al CRH Comnord SA, Consiliul Concurentei a constatat ca o operatiune anterioara (respectiv cea prin care CRH Ciment Romania SA si Comnord SA au preluat impreuna CRH Comnord SA) nu a fost notificata si autorizata, conform normelor in domeniu.

"Legislatia in domeniul concurentei interzice punerea in aplicare a unei concentrari economice, inainte de notificare si inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal, printr-o decizie a Consiliului Concurentei", arata Consiliul Concurentei.

CRH Ciment (Romania) SA face parte din grupul CRH, activ la nivel international in sectorul fabricarii si comercializarii cimentului, betonului si al altor materiale de constructii. Compania Comnord SA are ca obiect principal de activitate "lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale".

CRH Ciment (Romania) SA si Comnord SA au recunoscut incalcarea legii si, ca urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor.

Citeste si:
Amenda uriasa dupa spectacolul lui Evgheni Plushenko de la Cluj
Amenda uriasa si scandal dupa...

Sursa foto: Kobets Dmitry / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
RCS-RDS, acuzata de abuz de pozitie dominanta