Societatea IMS Proprietati, controlata de Broadhurst Investments Limited, ale carui active imobiliare din Romania sunt administrare de Siminel Andrei prin New Century Holding (NCH), are in plan demolarea cladirilor existente pe care le detine pe un teren aflat in soseaua Orhideelor din Capitala, in proximitatea centrului de retail IDM, si ridicarea unei alte cladiri de tip parc tehnologic, care va adaposti servicii si birouri.

In varianta initiala a acestui articol, dintr-o eroare, a aparut informatia ca IDM va fi demolat. Intre timp, am rectificat cu varianta corecta.

"Lotul de cca. 8000 mp, pe care astazi se afla magazinul IDM (o hala transformata in zona comerciala), se afla la confluenta zonelor dominate de Bricostore Orhideea si supermagazinul Orhideea. Se doreste demolarea cladirii existente si ridicarea unei cladiri de tip parc tehnologic de 12E (60m inaltime), care ar adaposti servicii si birouri", potrivit informatiilor existente pe site-ul Ordinului Arhitectilor din Romania.

Cu toate acestea, desi informatiile prezentate pe site-ul mentionat indica drept magazinul IDM, surse din piata au declarat, pentru wall-street.ro, ca de fapt este vorba de un teren aflat in proximitatea terenului pe care se afla centrul comercial IDM, pe care in prezent sunt constructii de tip hale si care apartine IMS Proprietati.

Conform proiectului IMS Proprietati, care a obtinut avizul prealabil de oportunitate, indicatorii POT (Procent de ocupare al terenului) si CUT (Coeficient de utilizare al terenului) sunt de 60% si resepctiv 3,9. Astfel, potrivit indicatorilor mentionati rezulta ca amprenta maxima a constructiei la sol ar urma sa fie de 4.800 metri patrati, iar suprafata construita de 31.200 metri patrati.

Broadhurst Investments Limited a fost in ultimii ani vanzatorul unora din cele mai mari terenuri din Capitala, precum cel de pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57, cumparat in 2015 de catre compania suedeza IKEA, in schimbul a cateva zeci de milioane de euro. Terenul a fost detinut de Broadhurst Investments Limited prin compania BIL Giulesti Proprietati.

Printre celelalte terenuri vandute de fondul de investitii se numara cel al fabricii Electroaparataj, pe care a fost dezvoltat Mega Mall, dar si fostele fabrici Tricodava si Electrotehnica. Broadhurst Invetments Limited este un fond de investitii detinut de americanii de la NCH, companie ale carei operatiuni din Romania sunt conduse de Siminel Andrei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri