Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladirile rezidentiale a crescut cu 9,4%, in primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2017, ajungand la 8.117, releva datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Conform sursei citate, in intervalul 1 ianuarie - 31 martie 2018, fata de primul trimestru din anul anterior, cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru constructia de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Vest (+269 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+199), Sud-Muntenia (+158), Nord-Est (+47), Centru (+30) si Bucuresti-Ilfov (+12), arata Agerpres.

Pe de alta parte, scaderi s-au consemnat in regiunile de dezvoltare Sud-Est (-9 autorizatii) si Nord-Vest (-6). La nivel comparativ martie 2018 vs martie 2017, statistica oficiala arata o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-106 autorizatii), trend reflectat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-184 autorizatii), Nord-Est (-62), Sud-Est (-44) si Nord-Vest (-10).

Cresteri s-au inregistrat in regiunile: Vest (+98 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+41), Sud-Muntenia (+33) si Centru (+22). De asemenea, in luna martie a acestui an, s-au eliberat 3.383 de autorizatii pentru constructia de cladiri rezidentiale, din care 65,7% sunt pentru zona rurala. Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale de 658 autorizatii.

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (+149 autorizatii), Nord-Est (+130), Sud-Muntenia (+112) si Sud-Est (+111). Scadere a fost in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-46 autorizatii).

Citeste si:
Reprezentanţii "Matei Balş" susţin că autorizaţiile şi avizele...
Reprezentanţii institutului...

Sursa foto: Mr Ucarer / Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri