Un studiu realizat de IBC Focus arata ca, in perioada mai 2017-mai 2018, un numar de peste 2.700 de proiecte verificate din domeniul spatiilor logistice si industriale s-au aflat in constructie. Anul trecut, a fost adaugata stocului existent o suprafata de 350.000 de metri patrati de spatii logistice si industriale, potrivit agentiei de brokeraj Dunwell, specializata exclusiv in segmentul industrial al pietei imobiliare. Stocul existent a ajuns la peste trei milioane de metri patrati, iar pentru acest an sunt estimate livrari in suprafata de 500.000 de metri patrati. In conditiile in care rata de neocupare este de sub 5%, este de asteptat ca spatiile logistice si industriale sa se dezvolte intr-un ritm sustinut cel putin pana in 2020

Peste 2.700 de proiecte verificate din domeniul industrial au sustinut industria constructiilor in perioada 01.05.2017–01.05.2018. Conform unui studiu desfasurat de IBC Focus, lider de piata in monitorizarea si publicarea santierelor active din Romania, hale de depozitare, cele de productie si spatiile logistice au fost la mare cerere si au cumulat o valoare totala estimata de 14,48 miliarde de lei

Potrivit cifrelor oferite de asistenta virtuala de ofertare la santiere si proiecte, Victa.ro, domeniul industrial este cel mai bine reprezentat in judete precum: Bucuresti-Ilfov (218 proiecte), Bihor (210 proiecte) si Brasov (120 proiecte).

”In privinta resurselor financiare, desi exista judete cu mai multe investitii, identificam diferente mari la valoarea si suprafata medie a investitiilor. Astfel, exista judete cu un numar mai mic de santiere, dar cu valoare si suprafata mai mari. Un astfel de caz este judetul Maramures care pe parcursul perioadei analizate a insumat un numar total de 54 de proiecte cu o valoare estimata 1,29 miliarde de lei, judetului revenindu-i astfel un loc in top 3 la nivel de distributie valorica a santierelor”, declara reprezentantii IBC Focus.

spatii logistice, spatii industriale, spatii logistice si industriale, IBC Focus

Totodata, in lista firmelor active in domeniu se regasesc unele din cele mai importante nume din piata. Cativa din antreprenorii generali care s-au concentrat in perioada mentionata pe domeniul de spatii logistice si industriale sunt: CON-A (39% din totalul de lucrari realizate au fost in domeniul industrial), Tama KO Development (72% din totalul de lucrari au fost realizate in domeniul industrial), COSTA V.O:C Impex (49% din totalul de lucrari au fost realizate in domeniul industrial), Flodor Transcom (56% din totalul de lucrari au fost realizate in domeniul industrial) si Kesz Epito Es Szerelo (43% din totalul de lucrari au fost realizate in domeniul industrial). In cazul firmelor de arhitectura si proiectare, cateva din firmele care se regasesc in top sunt: Contemporan Proiect, Europroiect Timisoara, Subcontrol. GT Arhitect si OOPY Arhitectura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri