Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea prin care PIF Industrial S.R.L., impreuna cu Dedeman S.R.L., preiau companiile Cemacon S.A. si Cemacon Real Estate S.R.L. PIF Industrial S.R.L. si Dedeman S.R.L. fac parte din acelasi grup de companii.

PIF Industrial S.R.L. are ca obiect de activitate acordarea de consultanta pentru afaceri si management. Obiectul de activitate al Dedeman S.R.L. il reprezinta comertul cu amanuntul al articolelor de fierarie, al articolelor din sticla si al celor pentru vopsit, in magazine specializate.

Anul trecut, Dedeman, retailerul de bricolaj si solutii pentru amenajari, si-a mentinut ritmul de crestere al business-ului la 20%, la 6,34 miliarde de lei (1,38 miliarde de euro), comparativ cu 2016, an in care compania controlata de catre fratii Dragos si Adrian Paval a avut o cifra de afaceri de 5,25 miliarde de lei (1,17 milioane de euro).

Cemacon S.A. este producator de caramizi, tigle si alte produse pentru constructii din argila arsa, iar Cemacon Real Estate S.R.L. are ca obiect de activitate cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii.

Consiliul Concurentei a analizat aceasta operatiune si a constatat ca aceasta nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante. Decizia va fi publicata pe site-ul Consiliului Concurentei dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

In primul trimestru din 2018, Cemacon a avut o cifra de afaceri bruta de 21,49 milioane de lei, cu 86% mai mare fata de perioada similara din 2017, potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti. In primul trimestru din 2018, profitul operational (EBITDA) al companiei a fost de 9,35 milioane de lei, in timp ce profitul net s-a ridicat la nivelul de 6,18 milioane de lei.

Cemacon Dedeman

”Primul trimestru a adus pentru Cemacon beneficiile eforturilor de diferentiere si inovare de produs derulate din 2013; chiar in extrasezon, performanta de vanzare si profitabilitate sunt consistent peste rezultatele similare din anii anteriori: cifra de afaceri bruta cu 86% mai mult decat in primul trimestru din 2017 si profitul operational de peste 4 ori mai mare. Acum, cand afacerea Cemacon este solida financiar si ca pozitie de piata si opereaza cu cea mai buna profitabilitate din sector, imi dau seama ca, daca, in urma cu 5-6 ani, nu se intampla restructurarea datoriilor, aceasta companie de mare importanta in ecosistemul de business local intra in faliment moment la care toti stakeholderii -actionari, banca finantatoare, angajati, furnizori pierdeau valori semnificative. In 2018, Cemacon va avea cifra de afaceri de 120 milioane lei si un profit net de minim 11 milioane, cu peste 200 de angajati si operand 2 facilitati de productie care functioneaza la capacitate”, declara, in raportul mentionat, Liviu Stoleru, director general Cemacon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri