Cemacon, producatorul roman de blocuri ceramice, a deschis a 3-a fabrica de materiale de zidarie la finalul lunii octombrie, printr-un proiect de investitii in valoare de peste 2 milioane de euro. In noua fabrica, Cemacon va construi buiandrugi Evoceramic.

Noua capacitate de productie este situata in localitatea Recea, judetul Salaj, si este in acest moment cea mai mare fabrica de buiandrugi din Romania, potrivit Cemacon, fiind complet automatizata. Fabrica are o suprafata totala de 1.300 mp si o platforma de depozitare de 8.000 mp.

"Deoarece piata buiandrugilor prefabricati a crescut considerabil, iar in Transilvania ponderea utilizarii lor este de 80% in defavoarea buiandrugilor monolit, confectionati direct pe santier, a fost luata in calcul constructia unei fabrici proprii dedicate acestui produs. In felul acesta, dispunem de un control direct asupra calitatii buiandrugilor, asigurand indeaproape cerintele pietei", a declarat Liviu Stoleru, directorul general si presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon.

Buiandrugul Evoceramic se produce si se comercializeaza cu lungimi cuprinse intre 100 cm si 300 cm. Cemacon este companie listata la Bursa de Valori Bucuresti si detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romanesti si straine.

Citeste si:
Volkswagen spune ca nu cauta locatii alternative la fabrica din Turcia
Volkswagen da asigurari ca nu...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Jobul platit cu 6.000 euro, pentru care au candidat o mie de oameni