Cemacon deschide a 3-a fabrica de materiale de constructii in urma unei investitii de 2 mil. euro

Cemacon, producatorul roman de blocuri ceramice, a deschis a 3-a fabrica de materiale de zidarie la finalul lunii octombrie, printr-un proiect de investitii in valoare de peste 2 milioane de euro. In noua fabrica, Cemacon va construi buiandrugi Evoceramic.

Noua capacitate de productie este situata in localitatea Recea, judetul Salaj, si este in acest moment cea mai mare fabrica de buiandrugi din Romania, potrivit Cemacon, fiind complet automatizata. Fabrica are o suprafata totala de 1.300 mp si o platforma de depozitare de 8.000 mp.

"Deoarece piata buiandrugilor prefabricati a crescut considerabil, iar in Transilvania ponderea utilizarii lor este de 80% in defavoarea buiandrugilor monolit, confectionati direct pe santier, a fost luata in calcul constructia unei fabrici proprii dedicate acestui produs. In felul acesta, dispunem de un control direct asupra calitatii buiandrugilor, asigurand indeaproape cerintele pietei", a declarat Liviu Stoleru, directorul general si presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon.

Buiandrugul Evoceramic se produce si se comercializeaza cu lungimi cuprinse intre 100 cm si 300 cm. Cemacon este companie listata la Bursa de Valori Bucuresti si detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romanesti si straine.

Citeste si:
Cele 10 actiuni castigatoare ale anului 2018
Cele 10 actiuni castigatoare...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri