Conditiile meteo si forta de munca au influentat puternic ritmul vanzarilor de echipamente de climatizare din Romania in acest an. "Pe langa conditiile meteo nefavorbile din acest an si lipsa fortei de munca calificata este un factor care a influentat piata. Pentru a acoperi necesarul de angajati, am scos posturi in extrasezon", spune Florin Radulescu, CEO in cadrul Avi Compact, distribuitor de produse de profil Daikin si Samsung.

"Cresterile semnificative de costuri pentru anumite segmente - combustibil, salarii, materiale, dar si reducerea cotelor de freon impusa de Uniunea Europeana - vor continua sa fie provocari mari pentru piata din tara", arata Florin Radulescu (foto). Pentru 2019, se estimeaza o crestere a vanzarilor in segmentul rezidential si al serviciilor de mentenanta, dupa ce in 2018, comparativ cu anul precedent, sezonul vanzarilor de echipamente de climatizare a fost mai scurt, din cauza ploilor si perioadei scurte de canicula.

Avi Compact a fost lansata in urma cu 15 ani pe piata si de 12 ani este distribuitorul Daikin. Compania estimeaza ca va incheia 2018 cu o crestere de aproximativ 5% a cifrei de afaceri, pana la 7 milioane de euro. "Vanzarile echipamentelor pe baza de freon ecologic R32 au crescut cu 60% fata de anul trecut. Daikin reprezinta 80% din solutiile integrate comercializate, restul de 20% fiind reprezentat de Samsung si Carrier. In continuare, segmentul corporate are cea mai importanta contributie la cifra de afaceri, aceasta fiind de aproximativ 75%, in timp ce segmentul rezidential a inregistrat o usoara scadere fata de 2017", adauga Florin Radulescu.

Numarul clientilor veniti din online reprezinta aproximativ 20% din vanzarile catre segmentul rezidential.

"In 2018, am continuat sa colaboram pe segmentul corporate cu clienti din zona de banking, farma si turism, dar avem si proiecte noi pe zona industriala, de exemplu noul sediu Alka. Ca tendinta, am observat interesul tot mai crescut al clientilor pentru sistemele de climatizare eficiente si mai putin poluante, care folosesc freonul ecologic R32, de 4 ori mai putin poluant decat freonul R410A", conchide CEO-ul Avi Compact.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri