Banca Comerciala Romana (BCR) a incheiat transferul de proprietate al cladirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piata Universului catre Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, o companie de investitii imobiliare cu sediul in Luxemburg, specializata in active hoteliere si cladiri de birouri de pe anumite piete europene.

Situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul Oscar Maugsch (cunoscut drept in ultimii ani si ca Palatul BCR) se invecineaza cu principala piata centrala a Bucurestiului, o zona cu un potential remarcabil de reamenajare urbana, si dispune de o suprafata de 16.000 mp.

Potrivit unor surse din piata valoarea tranzactiei s-a ridicat la 20 de milioane de euro, iar o parte dintre angajatii BCR au fost mutati deja de ceva timp in cladirea de spatii de birouri The Bridge, construita de Forte Partners la Grozavesti si cumparata in urma cu cateva luni de Fratii Paval, fondatorii Dedeman. Cel mai probabil, noul proprietar al Palatului BCR va alege o reconversie a cladirii intr-un hotel.

BCR a facut primii pasi in a pune patrimoniul arhitectural al cladirii la dispozitia publicului, prin gazduirea a doua evenimente culturale importante - Romanian Design Week si Art Safari - in interiorul palatului.

Cladirea a fost construita la inceputul secolului XX si este alcatuita din doua aripi - Universitate si Toma Caragiu - cu o suprafata totala de aproape 17.000 mp. Ca parte a contractului de cumparare, BCR a incheiat un acord de inchiriere temporara a spatiului de la parter in care banca opereaza in prezent una dintre sucursalele sale.

Citeste si:
Miscare surpriza: BCR si-a recrutat economist sef de la varful ING
Ciprian Dascalu pleaca din...

JLL Romania a fost brokerul exclusiv al BCR pentru aceasta tranzactie, in timp ce Special Properties a fost brokerul exclusiv al cumparatorului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lansare: clientii BCR pot plati acum si cu ceasurile Fitbit si Garmin
Setari Cookie-uri