Ioana Georgescu, prin compania SC Cafe de Cirque SRL, a obținut la finele anului trecut o autorizație de construire pentru recondiționarea unui WC public și amenajarea unei terase sezoniere neacoperită lângă intrarea din Bulevardul Lacul Tei a Parcului Circului din Capitală.

Autorizația de construire, dată de către Primăria Sectorului 2, este contestată pe pagina de Facebook a Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei, care arată că "Într-un parc atât de mic nu este suficient loc pentru spații comerciale. Din punctul nostru de vedere această situație ar putea crea un precedent periculos. Spațiul verde este în pericol de a fi invadat de diferite construcții. Există riscul ca Parcul Circului să ajungă să arate ca Parcul Tei".

Ioana Georgescu este sora fostului jucător de tenis Dinu Pescariu. Proiectantul construcției este compania BIA FPPC.

Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei a organizat duminica trecută și o acțiune de proteste legată de autorizația de construcție acordată Cafe de Cirque. "Nu știm ce urmează, dar vrem să asigurăm autoritățile că nu pot da aprobare pentru orice se face pe spațiul public (verde) fără consultarea celor care locuiesc acel spațiu", arată reprezentanții ONG-ului.

Retail jobs

Aceștia mai spun că "dacă nu reacționăm, acesta ar putea fi începutul construcțiilor de tot felul pe spațiu verde, de la cârciumi cu muzica dată tare și până la săli de jocuri de noroc, cum s-a întâmplat și în alte parcuri".

Sursa foto: Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri