INS: Volumul lucrărilor de construcţii, în urcare cu aproape 33%, în primele trei luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primul trimestru din 2020, faţă de trimestrul I 2019, ca serie brută, cu 32,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 32,3%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Potrivit INS, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 32,6%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 75,7%, lucrările de reparaţii capitale cu 51,9%, iar la construcţiile noi cu 20,3%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti cu 53,2%, clădirile rezidenţiale cu 21,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 17,6%, scrie Agerpres.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 32,3%, creştere reflectată în lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 78,3%, lucrările de reparaţii capitale cu 41,1% şi lucrările de construcţii noi cu 20,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 45,9%, clădirile rezidenţiale cu 22% şi la clădirile nerezidenţiale cu 21,8%.

În martie 2020 comparativ cu februarie 2020 volumul lucrărilor de construcţii a urcat, ca serie brută cu 37,0%, majorare evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 51,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 40,9% şi la construcţiile noi cu 33,6%.

Citeste si:
Construcţiile au crescut cu 48%, înainte ca sectorul să fie lovit...
Lucrările de construcţii au...

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: construcţiile inginereşti - cu 53%, clădirile rezidenţiale - cu 28,4% şi la clădirile nerezidenţiale - cu 20%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,1%, creştere susţinută de lucrările de construcţii noi cu 1%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 5,9%, respectiv cu 0,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, la construcţiile inginereşti, cu 8,1%. Scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 11,8% şi la clădirile nerezidenţiale, cu 7,4%.

De asemenea, datele INS arată că, în martie 2020 comparativ cu martie 2019, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 29,6%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale, cu 77,9%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 71,1%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 14,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: construcţiile inginereşti - cu 56,9%, clădirile rezidenţiale - cu 17,6% şi la clădirile nerezidenţiale - cu 7,1%.

Citeste si:
INS: Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat la 5,2% în...
INS: Rata şomajului în formă...

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 26,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 69,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 67,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: construcţiile inginereşti cu 47,2%, clădirile rezidenţiale cu 12,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,2%.

Sursa foto: LightField Studios / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Guvernul promite finanțarea chiriilor pentru retailerii din mall-uri
Setari Cookie-uri