Tranzacție record pe piața de terenuri: VGP a cumpărat un teren de 39 ha în Arad

Compania de consultanță imobiliară CBRE a consiliat dezvoltatorul pan-european VGP de spatii industriale si logistice în achiziția unui teren de 39 ha în orașul Arad. Tranzacția, in valoare de peste 10 milioane de euro, reprezintă cea mai mare achiziție de terenuri din vestul țării din acest an.

Piața spațiilor industriale din vestul României, respectiv județele Timiș, Arad și Bihor, continuă să atragă atenția investitorilor, după ce în ultimii zece ani s-a dublat, devenind a doua după București, sustine CBRE.

"Simultan cu dezvoltarea zonei de vest ca și hub logistic, terenurile din Timiș, Arad și Bihor stârnesc un interes ridicat din partea dezvoltatorilor și ne așteptăm ca acest apetit să crească. Arad se conturează ca o nouă destinație, după Timișoara, având deja un stoc de peste 100.000 mp de spații industriale, cu o rată de neocupare de sub 3%", a explicat Ion Dinu (foto), senior consultant în cadrul departamentului Land Development, CBRE România, consultantul care a consiliat VGP în tranzacție.

Terenul cumpărat de VGP este amplasat la intersecția celor două căi principale de comunicații auto din zona Arad, Drumul Național 69 Timișoara-Arad, respectiv Autostrada A1. Proprietatea beneficiază deja de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat pentru utilizarea vizată cu un procent de ocupare de 60% iar lucrările de construcție pentru prima clădire urmează să fie demarate în acest an, livrarea fiind planificată în a doua jumătate a anului viitor.

"România are încă multe de oferit în ceea ce privește dezvoltările logistice. Pentru următorul an, avem în plan dezvoltarea a 60.000 mp de spații industriale în România, care se adaugă celor 155.000 mp deținuți în prezent. Simultan, suntem activi în căutare de noi terenuri cu potențial, așa cum este această achiziție", a declarat Adrian Crizbăşianu, country manager, VGP România.

Citeste si:
Orașele regionale au câștigat bătălia cu Bucureștiul la deschiderea...
Orașele regionale au câștigat...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

În ultimele 15 luni, în vestul României au fost închiriați aproape 77.000 mp de spații industriale, zona atrăgând interesul companiilor din curierat, precum și al celor din domeniul distribuției și producției. Stocul actual de 700.000 mp are un grad de neocupare de 5,2% și alți 75.000 mp de spații industriale sunt în construcție în județele Timiș, Arad și Bihor și vor fi livrați până la finalul anului, potrivit datelor CBRE Research.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri