Dezvoltatorul imobiliar Ceetrus a dat startul unui proiect de regenerare urbană, pe o perioadă 15 ani, în orașul Reșița, care va cuprinde la finalizare un mall, două hoteluri, spații de birouri și alte funcțiuni de retail, pe fosta platformă industrială Mociur-UCMR Reșița.

Proiectul de regenerare urbană amplasat pe platforma industrială Mociur-UCMR Reșița, a necesitat o serie de achiziții de teren anevoioase din punct de vedere juridic (2017 - 2020), ce s-au încheiat în trei ani cu o achiziție totală de 36 de hectare, potrivit dezvoltatorului.

În prezent, masterplanul Ceetrus pentru Reșita, presupune patru etape de dezvoltare:
• Faza 1: Shopping Mall (35.000 metri pătrați);
• Faza 2: Retail (9.000 metri pătrați), Aquapark pe o suprafață de 4 hectare (bazine interioare și exterioare, tobogane și servicii de welness cu o capacitate pentru o audiență de 700 de persoane în interior), Hotel (11.700 metri pătrați și 150 de camere);
• Faza 3: Birouri (4.000 metri pătrați);
• Faza 4: Hotel (150 camere).

Fazele de dezvoltare de retail, office, divertisment și hotel, sunt corelate cu trei faze de dezvoltare de rezidențial, cu un total de 49.200 metri pătrați și 582 de unități (studio, 2 camere, 3 camere). În dezvoltarea de rezidențial, este prevăzut și un Apart Hotel (11.500 metri pătrați și 177 unități).

Retail jobs

Investiția a fost anunțată în cadrul evenimentului Reșita 2030, la care a participat și primarul orașului Reșița, Ioan Popa, care a subliniat că fără investiția Ceetrus "exista riscul ca acest brownfield de peste 40 de hectare să finalizeze într-un proiect anost în care să găsim câteva “cutii”, aidoma multora realizate în pripă în România".

Conceptul proiectului a fost realizat de către două birouri de arhitectură - Arte Charpentier și Arhitect Sud. Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cu 295 de proiecte comerciale și mixte în 10 țări europene.

În România, Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business prin proiectul mixt Cartier Coresi: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden (în parteneriat cu Kasper Development) și office, prin Coresi Business Campus (în parteneriat cu Ascenta Management).

Citeste si:
Ultimele 3 magazine Altex au generat 750.000 euro în weekend-urile...
Ultimele trei magazine...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri