Sunt doar pentru cei cu bani? Cât de greu este de administrat o asemenea proprietate? Ce acte sunt necesare? Acestea sunt câteva întrebări la care au răspuns reprezentanții, Emax Real Estate, o agenție care vrea să convingă românii despre oportunitatea investițiilor în Dubai.

În continuare veți citi ce am descoperit de la Andreea Popa, directorul executiv al Emax Real Estate, o agenție imobiliară care se adresează segmentului premium, ca urmare a întrebărilor și curiozităților venite din partea cititorilor după ce subiectul a atras atenția publicului. Am invitat-o în studioul emisiunii constructIMO, pentru a descoase subiectul.

Cum poți cumpăra o locuință în Dubai doar cu pașaportul

Ei bine, din ce ne-a povestit Andreea Popa, agenția se ocupă de unii dintre cei mai importanți pași în procesul de achiziție. Nu este nevoie de nimic altceva, decât de pașaport și de bani. Există posibilitatea de a cumpăra cu banii jos, dar și prin rate.

Totuși, prezența cumpărătorului va fi obligatorie la un moment dat pe parcursul acestui proces.

La predarea și semnarea contractului, cumpărătorul trebuie să fie prezent pentru a prelua imobilul achiziționat. Așa cum este normal, recepția trebuie făcută în persoană, o procedură prin care vânzătorul se asigură la rândul său că a predat imobilul într-o stare în care cumpărătorul este satisfăcut de ce a primit.

Mai găsiți detalii și în articol inițial.

Prețurile locuințelor din Dubai?

Evident că prețurile nu sunt chiar atât de mici. Potrivit Andreei Popa, prețul unui apartament de tip studio, care oferă un dormitor și un living, începe de la 96.000 de euro. Vorbim aici de un apartament aflat într-o zonă ceva mai modestă, adică nu aproape de plajă, nu foarte aproape de zonele cele mai importante ale orașului. Dar nu este o problemă foarte mare, pentru că Dubai este un oraș nou și modern cu o rețea de străzi destul de bine gândită, în comparație cu orașele vechi din Europa, cum ar fi și cazul Bucureștiului.

Evident, există și unități mai scumpe, cum ar fi apartamentele aflate mai aproape de plajele de la Oceanul Indian sau cele mai aproape de Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, ale căror prețuri încep de la 300.000 de euro.

Când ne referim la extreme, potrivit directorului executiv al Emax Real Estate, sunt disponibile și vile ale căror prețuri depășesc 2 milioane de dolari.

Merită să cumperi și să aștepți banii din chirie?

Asta rămâne să decideți voi. Andreea Popa ne-a spus că inclusiv un apartament studio, al cărui preț începe de la 96.000 de euro, poate genera o chirie de cel puțin 4.000 de euro. Fiind un oraș în care expații reprezintă o pondere semnificativă din populația orașului, potențial de închiriere există. Sunt multe companii care-și au sediile aici și care se bazează mai mult pe talentul forței de muncă din afara Emiratelor, așa că potențial de închiriere există.

Evident, cu cât proprietarea este mai scumpă și se află într-o zonă mult mai bună, chiriile cresc și ele, așa că investiția într-o achiziție de acest gen ar putea fi recuperată, cel puțin teoretic, într-un timp relativ scurt.

Andreea ne-a spus că apartamentele se închiriază foarte repede, dar cum nu cunosc într-un mod amănunțit piața din Dubai, nu pot contrazice sau confirma o asemenea afirmație.

Întreținere, riscuri legate de posibile daune din partea chiriașilor

Au fost semne de întrebare legate și de riscul de a nu putea administra o asemenea proprietate. Complet justificate. Câteodată nu poți sta cu ochii pe un chiriaș din același oraș cu tine, ce să mai spunem de altă țară.

Administrarea imobilului poate fi predată în grija agenției. Se ocupă de tot ce înseamnă găsirea de chiriaș, de procesul de închiriere, ceea ce este în interesul agenției, deoarece așa generează venituri suplimentare. Au contracte cu firme specializate, cum ar fi cele de curățenie, prin urmare, are cine să se ocupe de acest aspect.

Evident, compania de property management va avea interesul să-ți îngrijească imobilul pentru că așa scoate bani de la tine.

Costurile de întreținere sunt acoperite de chiriaș, pe perioada în care imobilul este ocupat.

Este o idee care vizează mai mult pe cei care au bani de investiții

Un alt aspect pe care chiar și cititorii noștri l-au remarcat a fost acela că segmentul vizat este al celor care au bani de investiții. Clienți care se cam ocupă cu asta, investesc în imobiliare și nu doar cu gândul de a cumpăra acum pentru a vinde mai scump mai târziu. A cumpăra apartamente pentru a scoate bani din chirii înseamnă investiție, iar cei care fac asta lucrează cu agenții, care le fac rost de chiriași, transformând imobilele în active imobiliare care generează bani.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiți în interviul de mai jos, cu Andreea Popa, director executiv Emax Real Estate, agenția care propune această idee de investiții imobiliare în afara țării.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri