Suspendarea PUZ-urilor din Capitală nu a dat peste cap doar activitatea jucătorilor particulari, ci și planurile de dezvoltare imobiliară care privesc obiectivele publice.

Un proiect exceptarea Cartierului Justiţiei de la hotărârea de blocare a PUZ-urilor Capitalei s-ar afla în lucru la nivelul Consiliului General, potrivit unor surse citate de Adevărul.

Potrivit acestor surse, inițiativa ar fi venit în urma intervenției ministrului Justiției, Stelian Ion, iar motivația ar fi aceea de a putea accesa fonduri de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), un avans pentru începerea dezvoltării Cartierului Justiției, de 2,5 milioane de dolari. Cum PUZ-urile sunt suspendate, nu pot fi efectuate nici studiul de fezabilitate, fără de care accesarea avansului este imposibilă.

Soluția prevăzut în propunere este aceea de a finaliza proiectul printr-un plan urbanistic de detaliu, și nu zonal.

Proiectul urmează să fie pus pe masa Guvernului, iar dacă va fi aprobat, ar putea da naștere unor noi discuții din partea dezvoltatorilor privați. Chiar înainte de a fi propusă suspendarea PUZ-urilor, dezvoltatorii au amenințat că vor da în judecată Primăria.

Cartier al Justiției are ca scop mutarea tuturor clădirilor din domeniul juridic într-un perimetru apropiat. Proiectul ar urma să aibă o suprafață de circa 53.500 mp într-un perimetru apropiat și va include 8 clădiri în care să fie incluse, printre altele sediile Ministerului Justiției, Curții de Apel București, Tribunalul bucurești, Judecătoriile de Sector, Parchetul General și altele.

Ce presupune proiectul

Sursa foto: Captura video

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri