Complexul Nordis Mamaia, care include și un hotel de 5 stele construit Nordis Group, se află în plină fază de finalizare a lucrărilor pentru prima etapă a dezvoltării, iar reprezentanții companiei spun că vor începe livrarea unităților către cumpărători în vară, semnând și contractele de vânzare-cumpărare. Hotelul va fi lansat complet abia pe finalul anului.

Ajunși la fața locului, reprezentanții companiei ne-au prezentat stadiul lucrărilor de construcție în zona de hotel, care pare să se apropie de etapele finale, dar deschiderea nu va fi în actualul sezon de vacanțe de vară.

În acest an, Nordis și-a propus să livreze 1.000 de unități locative, atât în zona de hotel, cât și în zona de rezidențial, complexul fiind o combinație între spații hospitaliere și spații locative. În cazul hotelului, modelul de business al Nordis presupune vânzarea camerelor de hotel către investitorii, camere care vor rămâne în administrarea Nordis, care le va plăti proprietarilor de camere în hotel un randament din încasările realizate de hotel din partea turiștilor.

Nordis Mamaia(Sursa foto - Wall-Street.ro)

Cealaltă componentă oferă exclusiv apartamente de vacanță, pentru uz personal, dar proprietarii le pot închiria, dacă vor să realizez un venit în plus. Nordis spune că le va oferi proprietarilor care doresc și servicii prin care să se ocupe de administrarea proprietăților lor.

Mulți dintre clienții Nordis așteaptă cu nerăbdare livrarea apartamentelor și deschiderea hotelului, așa că am profitat de vizita la complexul de lux de la malul Mării Negre, unde am stat de vorbă și cu reprezentanții companiei pentru a vedea stadiu lucrărilor și când vor putea începe livrările multe așteptate.

Nordis Mamaia

(Sursa foto - Wall-Street.ro)

La interior, zona de lobby este deja amenajată de mult timp, la fel și o cameră demonstrativă cu toate echipamentele și dotările funcționale, astfel încât cei interesați să poată vedea tot ce primesc în zona de hotel.

În rest, cele mai multe camere încă așteaptă să fie amenajate, tapițate, mobilate și echipate cu elementele electronice de control a luminilor, climatizării, jaluzelelor și așa mai departe. Zona de spa, care va putea fi închiriată și în exclusivitate, dacă un client dorește, încă nu este amenajată, așteptând multe dintre elementele necesare pentru a fi finalizată.

(Sursa foto - Nordis Group)

Când vor începe efectiv vânzările

Cu toate acestea, managerul de vânzări al Nordis Group este încrezător că din vară vor începe vânzările.

Pe partea de hotel încep livrarea către clienții noștri începând cu 15 iulie. Corpul 1 și 2 sunt gata, iar acum avem și actele necesare pentru a începe efectiv livrarea către clienți. Deschiderea efectivă a hotelului va avea loc anul acesta, dar spre final de an. Discutăm de noiembrie sau decembrie”, ne-a explicat Florin Poștoacă, managerul de vânzări al Nordis Group.

(Sursa foto - Wall-Street.ro)

Compania a făcut o promisiune ambițioasă și anume aceea că va livra 1.000 de apartamente în acest an, luând în calcul toate cele patru corpuri de clădire din complex.

În prezent, am finalizat apartamentele, urmează acum să amenajăm și partea de facilități, de spa, de restaurante. Din iulie începem vânzările pentru doar pentru corpurile 1 și 2 din complex, iar din luna august vom putea începe vânzările și pentru corpurile 3 și 4, care sunt din componenta rezidențială.

Mai avem circa 7-8 apartamente rezidențiale, dar mai avem și câteva camere pentru componenta de hotel, acele camere pentru care proprietarii vor beneficia de un randament garantat din partea noastră, dar pentru care vor primi și o vacanță gratuită atunci când vor dori”, ne-a mai spus Florin Poștoacă.

Potrivit lui apartamentele care încă mai sunt disponibile în momentul de față în prima fază de dezvoltare a proiectului au prețuri începând de la 90.000 de euro, vorbind aici de apartamente de tip studio. Mai sunt și câteva apartamente cu două camere, prețurile fiind de 148.000 de euro.

În celelalte clădiri, la care abia au început lucrările, apartamentele au prețuri începând de la 61.000 de euro pentru studiouri, reducerea venind pentru cei care cumpără încă din faza de proiect.

Nordis va controla totul în complex

Florin Poștoacă ne-a explicat că, în ceea ce privește partea de hotel, nu se va asocia cu niciun brand mare de restaurante, alegând să opereze chiar ei și această componentă.

Vom aduce și un chef cu experiență, dar totul va rămâne la noi. Noi o să operăm toate facilitățile și toate spațiile, pentru că nu vrem să pierdem controlul. Noi vrem să ținem deschis totul timp de 12 luni pe an, iar un alt operator s-ar putea să nu vrea să țină deschis pe tot parcursul anului”, ne-a mai explicat managerul de vânzări al Nordis Group.

(Sursa foto - Wall-Street.ro)

În ceea ce privește zona comercială, Florin Poștoacă ne-a explicat că va fi o galerie multi-brand, în care clienții vor putea găsi retaileri de ceasuri, de haine, un salon de înfrumusețare, magazin de trabucuri, în principiu branduri premium și de leisure.

Există această meteahnă în România: plătim mai mult ca în afară, dar nu primim bunuri și servicii la aceeași calitate ca în afară.
Florin Poștoacă - Sales Manager, Nordis Group

Compania a ales să opereze hotelul și stabilind din start prețuri care să joace rol de filtru pentru clienți, adresându-se în special celor cu posibilități financiare ridicate.

Avem un target de 5 stele. Așteptăm oameni cu venituri peste medie, care apreciază calitatea serviciilor, a facilităților. Cumva, noi ne-am dus dintotdeauna către această zonă în care exigențele sunt mult mai ridicate, dar și unde clienții sunt mult mai solvabili”, ne-a mai spus Florin Poștoacă.

Nordis Mamaia

(Sursa foto - Wall-Street.ro)

Managerul de vânzări de la Nordis spune că pretențiile clienților pe care compania îi vizează sunt mult mai mari, dar subliniază faptul că un client este disponibil să plătească mai mult, dacă și calitatea serviciilor este pe măsura prețului plătit.

Cu toții suntem dispuși să plătim un preț peste medie în România, dar cu condiția să primim ceva de banii aceea, să primim valoarea adăugată pe care o așteptă.

Există această meteahnă în România: plătim mai mult ca în afară, dar nu primim bunuri și servicii la aceeași calitate ca în afară. Cam asta a fost concluzia discutând cu mai toți clienții noștri”, ne-a mai spus Florin Poștoacă.

Potrivit lui, în timpul sezonului estival, prețurile vor începe de la 300-350 de euro pentru o cameră în hotel. Nordis Mamaia va dispune și de două apartamente prezidențiale, cu o suprafață de 200 metri pătrați, care vor fi închiriate la prețuri de cel puțin 1.500 de euro pe noapte.

Acestea din urmă se vor afla în ultimul etaj disponibil spațiilor de cazare din hotel, pentru a oferi cea mai bună priveliște celor care le vor închiria. În afara sezonului, prețurile vor fi ceva mai mici.

Nordis Mamaia(Sursa foto - Wall-Street.ro)

Managerul de la Nordis Group crede că piața locală are însă un potențial ridicat în ceea ce privește componenta de turism, mai ales că în ultimii ani au început să apară mai multe tronsoane de autostradă în unele zone importante ale țării, au demarat lucrări pentru alte tronsoane importante. Acesta a făcut referire și la inaugurarea aeroportului din Brașov, care este așteptat să devină operațional în curând și care va deschide noi posibilități de dezvoltare a zonei turistice, unde Nordis are încă un proiect important în curs de dezvoltare.

„Dezvoltarea infrastructurii nu este sub controlul nostru, dar suntem optimiști că lucru acestea se vor face, încet, încet. Românii pun cu toții tot mai multă presiune pe clasa politică și cred că lucrurile se vor schimba”, a mai spus Florin Poștoacă.

(Sursa video - Nordis group)

Zona Mamaia Nord – Năvodari tot mai înghesuită

Zona în care este dezvoltat complexul Nordis Mamaia a început să fie din ce în ce mai aglomerată, în vecinătate complexului fiind deja ridicate sau în curs de construcție mai multe hoteluri și spații de cazare, peisajul fiind din ce în ce mai încărcat cu construcții.

În vecinătate se află complexul Anchor Casa del Măr în partea dreaptă, iar între complexul Nordis și plajă se mai află și hotelul Sea On Mamaia, al celor de la Euro Vial Residence.

Dar este o situația generalizată cam în toată zona de nord a litoralului. Din Năvodari și până în Constanța au rămas prea puține locuri în care mai poți construi ceva, fără să se înghesui cu alți operatori de spații de cazare, de la modeluri, hoteluri, restaurante, cluburi și așa mai departe.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri