Valorile în creștere ale facturilor la energie sunt o sursă reală de îngrijorare, 95% dintre respondenții din România declarându-se „îngrijorați” (36%) sau „foarte îngrijorați” (59%) de evoluția costurilor cu energia, se arată într-un studiu realizat comandat de Resideo.

Pentru a combate această situație, circa un sfert dintre români (24%) au redus sau vor să reducă temperatura din locuințe. Unul din șase români dorește să investească în echipamente pentru controlul temperaturii, dacă această măsură aduce beneficii pe termen lung.

Studiul Resideo confirmă că nivelul de îngrijorare exprimat diferă în funcție de grupele de vârstă ale respondenților. În rândul celor cu vârste de peste 55 de ani, 99% sunt îngrijorați de evoluția costurilor pentru încălzirea locuințelor – dintre aceștia 67% au afirmat că sunt foarte îngrijorați, iar 32% îngrijorați. Un nivel de îngrijorare este observat și la categoria de vârstă 18-24 de ani, unde doar 6% dintre respondenți spun că nu sunt îngrijorați de situația actuală.

Românii caută sfaturi de economisire de Google

Întrebați la cine ar apela pentru sfaturi în vederea reducerii valorii facturilor la energie, 42% dintre români indică motorul de căutare Google. Doar 36% plănuiesc să apeleze la un profesionist din domeniul energiei termice.

Grupele de vârstă interesate în primul rând de sfatul unor instalatori profesioniști pentru a găsi cele mai bune soluții de economisire a energiei sunt 45-54 de ani (43%) și 55 de ani plus (45%). Căutările pe Google sunt preferate de categoria 25-34 de ani (49% din respondenți). Categoria 18 și 24 de ani se bazează pe internet, dar mulți (38%) iau în calcul și să se adreseze direct furnizorului de energie.

Încurajator, rezultatele evidențiază că mulți români caută modalități de reducere a valorii facturilor la energie, inclusiv prin dispozitive de reglare a temperaturii, respectiv termostate.

Circa 60% dintre respondenți declară că sunt dispuși să achiziționeze cele mai noi dispozitive de control al temperaturii, dacă astfel generează economii pe termen lung.

„Pe fondul creșterii prețurilor la energie, studiul arată că proprietarii români sunt din ce în ce mai preocupați de valoarea facturilor și caută activ moduri pentru a le reduce. O concluzie importantă a studiului este aceea că proprietarii sunt dispuși să apeleze la furnizorul de energie și profesioniști din domeniul energiei termice pentru a primi sfaturi pentru reducerea cheltuielilor.

Inginerii profesioniști au expertiză și cunoștințele necesare pentru a sprijini proprietarii care doresc eficientizarea sistemului de încălzire din locuințe și, în cele din urmă, reducerea costurilor la energie. Aceștia pot juca un rol esențial în susținerea proprietarilor pentru a face locuința mai eficientă energetic”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România.

Rezultatele studiului vin în contextul în care Uniunea Europeană a anunțat planuri pentru susținerea instalării în locuințe anul acesta a 1,5 milioane de termostate inteligente, pentru economii în consumul de energie în domeniul rezidențial din Europa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri