Un număr de 50 de blocuri din Sectorul 3 urmează să beneficieze de panouri fotovoltaice, pompe de căldură şi corpuri de iluminat eficiente energetic, conform unui proiect aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local.

După realizarea acestui proiect pilot, Primăria Sectorului 3 intenţionează să extindă aceste demersuri la toate blocurile din sector.

Autoritatea locală va plăti 90% din investiţie, iar asociaţiile de proprietari restul de 10%. Pentru persoanele cu posibilităţi financiare reduse va achita Primăria Sectorului 3 şi cofinanţarea de 10%, reiese dintr-un comunicat de presă preluat de Agerpres.

Sunt vizate blocurile reabilitate termic şi vor fi executate următoarele lucrări:

  • Instalarea de panouri fotovoltaice;
  • Achiziţionarea şi montarea de pompe de căldură (on-grid), inclusiv achiziţionarea acestora - în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră;
  • Înlocuirea lifturilor prin înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, precum şi lucrări de reparare/înlocuire a componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă, troliilor, după caz;
  • Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă - tehnologie LED.

„Primăria Sectorului 3 nu poate rămâne insensibilă la contextul energetic dificil spre care ne îndreptăm deja. Creşterea eficienţei energetice a fost şi este o prioritate pentru noi, aceasta implicând reabilitarea termică a blocurilor şi acum o nouă etapă prin acest proiect. Îmi doresc să implementăm aceste măsuri la toate blocurile reabilitate în beneficiul cetăţenilor", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri