Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că Tribunalul București a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza, a cărei autorizație de construcție a fost anulată în 2010 și care se află în litigiu de mai bine de un deceniu.

„Tribunalul București a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza. După ce Curtea de Apel Suceava a anulat în 2010 autorizația de construire pentru Cathedral Plaza, proprietarul Millenium a solicitat în instanță obligarea Primarului Municipiului București la emiterea autorizației pentru intrarea în legalitate a clădirii. Litigiul a început în 2013 și s-a finalizat azi în primă instanță”, a anunțat edilul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan a mai spus că decizia dată de tribunal schimbă și situația dispoziției de desființare, ceea ce presupune demolarea clădirii.

„Poziția mea constantă (inclusiv personal în fața instanței) a fost de respingere a cererii de intrare în legalitate și de desființare a clădirii. Dispoziția de desființare a Cathedral Plaza emisă de mine a fost suspendată de instanță tocmai pentru că exista o incertitudine cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a clădirii. Soluția pronunțată azi de Tribunalul București schimbă datele problemei”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Tribunalul Bucureşti a dispus anul trecut suspendarea Dispoziției nr. 1454/20.07.2022 a primarului general Nicușor Dan, prin care se intenționa demolarea clădirii Cathedral Plaza.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunțase în luna iulie a anului trecut că a semnat dispoziția de demolare a clădirii de birouri Cathedral Plaza din centrul orașului, construită ilegal și care se află într-o situația complicată încă din 2006, când abia începeau lucrările de construcție.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri