Chiriile pentru vile vor creste anul acesta cu pana la 15%, rezervele fiind legate de faptul ca in piata se anunta lansarea a tot mai multe proiecte de tip office-building, care ar putea reloca o parte a firmelor ce functioneaza acum in vile, au declarat reprezentantii companiei EuroMetropola.
"In prezent, vilele pretabile pentru rezidenta, dar si pentru cladiri de birouri din zona Centrala si de Nord a Capitalei pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 2.000 – 15.000 de euro. In zona ultracentrala exista cateva vile construite in perioada interbelica a caror chirie lunara ajunge la 45.000 euro. Acestea sunt rarisime, nu sunt foarte promovate in piata si de obicei primesc destinatie de ambasada, muzeu, restaurant de lux, centru de infrumusetare", sustine coordonatorul departamentului rezidential al EuroMetropola, Valeria Tudor.

Aceasta mai spune ca, tinand cont de faptul ca cererea pentru inchirierea vilelor se mentine ridicata, este de asteptat ca nivelul chiriei sa mai creasca anul acesta, dar nu cu mai mult de 15%, iar majoritatea solicitarilor pentru inchirierea vilelor se inregistreaza in zonele ultracentrale si de Nord.

"Argumentele raman aceleasi: accesul facil spre orice destinatie din Capitala, proximitatea statiile mijloacelor de transport in comun si de institutiile de interes major (banci, centre comerciale, aeroport etc)", adauga reprezentantul companiei imobiliare.

Unul dintre argumentele principale care sustin varianta inchirierii unei vile este acela ca, in cele mai multe situatii, cladirile de birouri ofera unei singure companii o suprafata minima de aproximativ 200 mp, in conditiile in care firmele mici nu au nevoie decat de pana la 100 mp.

"Desigur ca vorbim de conditii mult mai bune in cladirile moderne, dar chiria pentru o suprafata atat de ampla, dar care nu raspunde nevoilor acestor companii, ii indeparteaza de aceasta varianta", este de parere Valeria Tudor.

Potrivit consultantului EuroMetropola, atunci cand se instaleaza intr-o vila, foarte multe companii isi doresc expres ca vila respectiva sa aiba curte individuala, iar ei sa fie singurii locatari, pentru a evita conflictele cu alti coabitanti, care ar putea fi deranjati de traficul pe care il implica functionarea unei firme in acel imobil.

De asemenea, este de preferat ca noul sediu sa nu necesite investitii majore din partea companiei, in privinta finisajelor si a igienizarii.

"In prezent, rata de neocupare a spatiilor de birouri din imobilele recent finalizate, este aproape nula, ceea ce demonstreaza ca cererea mare pentru inchirierea spatiilor de birouri nu este satisfacuta de oferta existenta pe piata. Accesibilitatea, suprafetele adecvate, compartimentarea functionala, sisteme IT incorporate, prestanta si vizibilitatea raman principalele exigente ale companiilor aflate in cautarea unui nou sediu", mai spune analistul imobiliar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri