Numarul autorizatiilor de construire pentru cladirile rezidentiale a ajuns in primul semestru al anului la 29.394, in crestere cu 12,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Potrivit INS, cele mai importante cresteri in primele sase luni ale anuui au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (+965 autorizatii), Bucuresti–Ilfov (+815 autorizatii), Centru (+576 autorizatii) si Nord-Vest (+550 autorizatii).

In luna iunie 2008, s-au eliberat 6.137 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 2,4% fata de luna mai 2008 si in crestere cu 6% fata de luna iunie 2007.

Datele statistice ale Institutului National de Statistica arata ca in luna iunie 2008, 59,9% din autorizatiile eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale sunt pentru zona rurala (3.678), mentinandu-se trendul din luna precedenta, iar restul, 2.459 autorizatii pentu mediul urban.

Statistica indica faptul ca in trei din cele opt regiuni de dezvoltare s-a inregistrat o usoara crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Aceasta tendinta s-a manifestat in regiunile de dezvoltare: Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia. In regiunile de dezvoltare Vest, Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest, Centru si Nord-Est au avut loc scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

In luna iunie 2008 au fost eliberate cu 346 mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat cele din aceeasi luna a anului precedent. Cele mai importante cresteri au avut loc in regiunile de dezvoltare:Sud-Muntenia (+245 autorizatii), Centru si Sud-Vest Oltenia (cu +157 autorizatii fiecare).

Numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns anul trecut, potrivit rapoartele statistice ale INS, la 56.618, in crestere cu 10,9% fata de 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri