Compania de investitii si dezvoltare imobiliara Westhill Development Ltd, intrata pe piata locala in urma cu doi ani, si-a planificat investitii de peste 500 milioane de euro in Romania in urmatorii cinci ani, dupa ce a lansat deja doua centre comerciale, in Targoviste si Ploiesti.
Pentru primele doua proiecte, Crizantema Mall si Zenith, compania si-a propus investitii de 60, respectiv 140 milioane de euro, pe lista proiectelor urmand inca doua mall-uri, dar si proiecte rezidentiale si spatii de birouri.

„Suntem deja in proces de achizitie si pentru alte terenuri, tot in provincie si avem planificate investitii de aproximativ 500 milioane de euro pentru urmatorii cinci ani in piata imobiliara din Romania. Pe segmentul rezidential, vom dezvolta alaturi de alti investitori locali, care probabil vor veni cu terenul”, a declarat Andrei Panculescu, director al Westhill Romania.

Potrivit acestuia, compania a cumparat in apropiere de Ploiesti sase hectare de teren si negociaza pentru alte preluari, avand in plan dezvoltarea de rezidential si spatii office.

„Orasul Ploiesti are o putere de cumparare considerabila, fiind in acest moment cel mai important punct logistic. Companii precum Coca-Cola sau Unilever si-au relocat activitatile in acest oras, iar in curand va fi gata si autostrada, care va trece pe la o distanta de doi-trei kilometri de mall-ul pe care il dezvoltam”, a explicat Panculescu.

Westill se afla in discutii si pentru a replia proiectul Zenith, din Ploiesti, la o scara mai mica sau la una mai mare, insa in ceea ce priveste dezvoltarile in Bucuresti, oficialul companiei este de parere ca in Capitala preturile terenurilor sunt inca foarte mari si o investitie nu ar fi pe deplin justificata.

„Suntem in cautare de terenuri in zona din centrul tarii pentru pentru a dezvolta inca doua mall-uri. Pentru acestea, avem planificate investitii de aproximativ 220 milioane de euro. In ceea ce priveste o posibila vanzare a centrelor aflate in dezvoltare, acest lucru nu intra in calcul cel putin pana la finalizarea proiectelor”, a adaugat Andrei Panculescu.

Westhill a lansat ieri cel de-al doilea proiect al sau pe piata locala, centrul comercial Zenith, situat in Ploiesti, ce va fi deschis in a doua jumatate a anului 2010, lucrarile de constructie urmand sa inceapa in toamna acestui an.In prezent, compania se afla in discutii cu ultimele doua companii de constructii din cele zece care au participat la licitatie.

Mall-ul va absorbi investitii de 140 milioane de euro, dintre care circa 100 milioane reprezinta finantare de la banca. Terenul pe care va fi dezvoltat proiectul a fost achizitionat in anul 2006, de la mai multi proprietari, la un pret total de 14 milioane de euro. Westhill va investi aproximativ sapte milioane de euro si in infrastructura, creand o sosea de acces cu patru benzi si un sens giratoriu.

In prima faza, Zenith va avea o suprafata inchiriabila (GLA) de peste 58.000 mp, urmand ca in cea de-a doua faza, dupa o investitie de aproximativ 30 milioane de euro, sa se extinda cu 20.000 mp. De inchirierea spatiilor comerciale se ocupa companiile King Sturge si Cushman & Wakefield, ultima ocupandu-se a si de asset management-ul mall-ul.

Potrivit reprezentantilor Westhill, proiectul din Ploiesti este dezvoltat in parteneriat cu fondul de investitii Lewis Charles si este evaluat la aproximativ 300 milioane de euro. Procesul de inchiriere a inceput in luna iunie, iar pana in prezent au fost semnate contracte de intentie pentru 49% din spatiile comerciale.

Westhill Development Ltd este o companie de investitii si dezvoltare imobiliara, cu o experienta de peste 140 de ani, care se concentreaza in special pe noile piete europene, avand sediul central in Mayfair, Londra si alte birouri in Bucuresti si Sofia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri