Locuintele noi vor inregistra o crestere de pret cu 5% in urmatoarea perioada, in timp ce preturile locuintelor vechi ar putea sa scada cu pana la 30% pana la sfarsitul anului 2009, a declarat directorul departamentului rezidential al companiei imobiliare Neocasa, Georgiana Sandu.
Potrivit reprezentantilor Neocasa Real Estate, preturile locuintelor vechi vor inregistra scaderi, treptat, si in functie de locatie, dar si de tipul apartamentelor.

"In prima jumatate a anului, preturile apartamentelor vechi au scazut cu un procent cuprins intre 4 si 8,5, iar estimarile noastre arata ca pana la sfarsitul anului viitor acestea ar putea inregistra scaderi cu pana la 30%. In schimb, locuintele noi au stagnat la pret in prima parte a anului, iar pentru perioada urmatore ar putea creste cu un procent de 5%. Nici vorba ca acestea sa scada datorita faptului ca preturile materialelor de constructii este in continua crestere, iar costurile cu forta de munca sunt tot mai mari", a adaugat Georgiana Sandu, citata de NewsIn.

Datele statistice ale Neocasa mai arata ca, in primul semestru din 2008, preturile garsonierelor vechi au inregistrat o scadere de 8,5%, in timp ce la apartamentele cu doua camere scaderea a fost de 3,6%, iar la cele cu trei camere de 5,4%. La patru camere pretul s-a pastrat in medie constant si datorita numarului scazut de cereri pe acest segment de locuinte.

"Suntem intr-o situatie in care nu s-au regasit nici Budapesta si nici Varsovia. Piata imobiliara din Romania si implicit preturile locuintelor au fost afectate atat de zvonistica de pe piata cat si de criza din SUA, Marea Britanie si Spania. Insa, in continuare, cererea de locuinte este destul de mare, in jur de 60.000 de locuinte, in conditiile in care in anul 2007 au fost livrate pe piata doar 1.000 de apartamente noi", a mai spus directorul departamentului rezdential al companiei imobiliare Neocasa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri