Dezvoltatorul irlandez Mivan Development inaugureaza astazi centrul comercial Liberty Center, situat la intersectia dintre Calea Rahovei si Strada Progresului, valoarea acestuia de piata fiind in prezent estimata la 140 milioane de euro, dublu fata de valoarea investitiei.
“Nu intentionam sa vindem acest proiect, desi am primit destule oferte pana in prezent. Estimam ca valoarea mall-ului este acum de 140 milioane de euro”, a declarat John Houghton (foto), Property Director Mivan Development Romania.

Liberty Center, primul mall cu patinoar permanent si primul centru comercial pe care Mivan il inaugureaza pe piata din Romania, are o suprafata inchiriabila de 25.000 mp si 96 de chiriasi.

“Astazi deschidem 80 de magazine din cele 96, restul urmand a fi deschise in cel mai scurt timp, insa totul depinde de retailerii respectivi”, a adaugat Houghton, care a mentionat ca in Liberty Center chiria medie este de 30 euro/mp.

Printre chiriasii mall-ului se numara: Altex, Sprider, Billa, Hervis, Marks and Spencer, Sephora, Next, Reserved, Kenvelo, Tom Tailor, Steilmann, Leonardo,Pizza Hut, Burger King, McDonald’s, Springtime, KFC, Starbucks, Living sau La Zamfir.

Liberty Center a fost deja inchiriat 100%, agentul de leasing fiind compania de consultanta imobiliara Colliers International. De astazi, managementul mall-ului va fi preluat de consultantul Cushman & Wakefield.

Noul centru comercial asteapta o medie anuala de 30.000 de vizitatori pe zi si estimeaza cheltuieli de 20-25 de euro de vizitator, potrivit lui Marius Barbu, Executive Director al Mivan Romania.

Barbu a mai anuntat ca fiecare din mall-urile dezvoltate de Mivan va avea un pationoar permanent si un cinematograf 3D The Light Cinema. Pretul unei ore la patinoarul din Liberty Center este de sapte lei.

Mivan a demarat investitiile in mall-urile Tiago din Oradea, Bacau si Ploiesti, insa va livra anul viitor un singur proiect, acesta fiind Tiago Mall Oradea. Mall-ul va fi deschis in luna aprilie 2009, desi termenul initial era noiembrie 2008.

„Am regandit proiectul de la Oradea si din aceasta cauza vom intarzia cu circa patru-cinci luni inaugurarea. Vom incepe in luna martie lucrarile in Ploiesti si Bacau, unde perioada de executie va fi de aproximativ 14 luni ", a enuntat Marius Barbu, adaugand ca pentru patru mall-uri exista deja finantare asigurata in totalitate.

Criza financiara va atinge piata de retail, insa nu va conduce la vanzari grabite


In ceea ce priveste actuala criza internationala, John Houghton a declarat ca este firesc ca intreaga piata imobiliara sa fie efectata, implicit piata de retail, insa acest lucru nu va conduce la vanzarea niciunui proiect inainte de finalizare si inchirierea totala.

“Nu avem de gand sa renuntam la proiectul din Arad, indiferent de cate proiecte au fost anuntate pe acea piata. Suntem inca in discutii cu mai multe companii de constructii si vom lua curand o decizie in privinta acestui proiect”, a explicat Houghton.

Oficialul Mivan a declarat ca nu este cazul sa se vorbeasca inca de o suprasaturare a pietei de retail in Bucuresti si nici in tara, insa admite ca proiectele cu suprafete foarte mari isi vor pierde dinamismul.

Mivan Group este una dintre marile companii internationale de constructii si dezvoltari imobiliare, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat. Mivan opereaza in Romania din 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier, unde a finalizat un proiect in valoare de 140 milioane de dolari, in cadrul Programului de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri