Pretul minim de vanzare a fost stabilit la 24 euro/mp, exclusiv taxa pe valoare adaugata (TVA). Terenul din Sectorul 3 fost pus in vanzare pentru prima data la sfarsitul lunii februarie, cand Chimopar a anuntat ca vrea sa-l vanda unui investitor imobiliar, care sa dezvolte unele constructii comerciale convenite in prealabil cu producatorul de substante chimice. Chimopar urma sa aiba drept de preferinta pentru rascumpararea proiectului de zvoltat de investitor, acesta fiind obligat sa depuna o scrisoare de garantie in valoare de 50 milioane euro.

Trei luni mai tarziu, la finele lunii mai, presedintele consiliului de administratie convoca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pentru a aproba vanzarea terenului catre Vinci Construction si cumpararea ulterioara de catre Chimopar a unui procent de 50% din proiectul imobiliar dezvoltat.

La inceputul lunii iulie, AGEA a respins vanzarea terenului de 72.000 mp din Bucuresti catre societatea Vinci Construction si, trei zile mai tarziu, a repus terenul in vanzare. Dezvoltatorul interesat de achizitia terenului trebuia sa aiba experienta semnificativa in dezvoltarea de proiecte imobiliare, atat in Romania, cat si in Europa si sa prezinte caracteristicile tehnice si comerciale ale proiectului ce va fi dezvoltat pe teren, inclusiv un business plan care sa cuprinda o estimare a veniturilor ce vor fi obtinute in legatura cu proiectul.

Citeste si:

Cumparatorul are posibilitatea sa plateasca in numerar (cash) minimum 50% din valoarea totala, iar diferenta poate fi pusa si sub forma unor proprietati, pe baza unui studiu de evaluare. Odata cu oferta de cumparare, Chimopar solicita o garantie bancara de 150.000 euro.

Compania are un capital social de 25,86 milioane lei, divizat in 10,34 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. Potrivit ultimei raportari , Chimopar este detinuta de Jafco Holding Romania SA, care controleaza 73,81% din totalul actiunilor, in timp ce SIF Muntenia (SIF4) are o participatie de 14,58%.

Potrivit ultimei cotatii, de 3,60 lei, inregistrata in sedinta din 24 octombrie, capitalizarea societatii este de 37,23 milioane lei (10,12 milioane euro). Titlurile Chimopar sunt tranzactionate la BVB, la categoria necotate, sub simbolul CPR.