Gigantul Immoeast negociaza cu bancile o injectie de capital

Grupul austriac imobiliar Immoeast, ce se confrunta cu probleme financiare, a anuntat ca poarta discutii pentru a colecta fonduri de la banci, in contextul in care deprecierile activelor i-au provocat o pierdere majora in primul semestru.

Grupul, care incearca sa desprinda unele active pentru a genera lichiditate, a afisat pentru primul semestru o pierdere bruta de 1,9 miliarde euro. Una dintre cele mai mari companii imobiliare din Europa, Immoeast, a anuntat ca valoarea deprecierii activelor va atinge 1 miliard euro, si ca pierderile din alte instrumente financiare vor fi de 510 milioane euro.

Insa vanzarea de active este dificila in actualele conditii de piata, a precizat grupul.
"In momentul vanzarii, Immoeast are ca scop si mentinerea valorii proprietatii. Din aceasta cauza, volumul vanzarilor a fost limitat in ultimele luni", a anuntat Immoeast intr-un comunicat.

Cu toate acestea, a adaugat ca vanzarile care au fost incheiate au fost facute la valoarea corecta a activelor sau peste aceasta valoare, anunta NewsIn.

Immoeast este controlata de Immofinanz, cele doua prezentand luni un plan de restructurare unui grup format din sase banci: Bank Austria ce apartine de UniCredit, Erste Group Bank, Raiffeisen Zentralbank si bancile germane WestLB, Helaba si Eurohypo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri