Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele 11 luni cu 26,9%, comparativ cu perioada similara a anului precedent, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii, respectiv cladiri nerezidentiale, rezidentiale si constructii ingineresti, conform Institutului National de Statistica.
Datele statistice ale Institutului National de Statistica (INS) arata ca volumul lucrarilor de constructii a crescut in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2008, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, la cladiri nerezidentiale cu 34,4%, la cladiri rezidentiale cu 21,6%, iar la constructiile ingineresti cu 25,7%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la toate componentele astfel: lucrarile de reparatii capitale (+31,5%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+30,5%) si lucrarile de constructii noi (+24,3%).

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii in luna noiembrie 2008, comparativ cu luna precedenta, acesta a scazut pe total cu 8,4%, scadere inregistrata la constructii ingineresti (-19,3%) si la cladiri rezidentiale (-0,8%). La cladiri nerezidentiale a avut loc o crestere cu 9,5%. In luna noiembrie 2008 comparativ cu luna octombrie 2008 se constata o scadere pe toate elementele de structura respectiv la: lucrarile de reparatii capitale (-20,1%), lucrarile de constructii noi (-8,3%) si lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,7%).

Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, in luna noiembrie 2008, comparativ cu luna noiembrie 2007 a inregistrat o crestere cu 13,4%. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladiri nerezidentiale (+42,5%), constructii ingineresti (+6,9%) si cladiri rezidentiale (+4,1%). Pe elemente de structura, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente (+43,3%), lucrarile de reparatii capitale (+35,9%) si lucrarile de constructii noi (+0,9%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri