"Proiectul nu are autorizatie de constructie pentru ca aceasta nu se poate elibera in lipsa unui PUZ care, inainte de a fi aprobat de CGMB, trebuie supus dezbaterii publice, timp de 15 zile", precizeaza Nicusor Dan.

Dupa ce au constatat ca lucrarile la proiectul Dambovita Center continua, reprezentantii Asociatiei Salvati Bucurestiul a reclamat situatia printr-o adresa trimisa, joi, la Biroul de disciplina in constructii din cadrul Primariei sectorului 1 si la Directia de inspectie din Politia Comunitara a aceluiasi sector, pentru a opri lucrarile.

"Singura autorizatie existenta este o autorizatie de desfiintare pentru un corp de imobil amplasat initial pe teren. Lucrarea de desfiintare a fost incheiata, deci pana la emiterea unei autorizatii de constructie nu ar trebui sa existe nicio activitate pe santier", se arata in sesizarea organizatiei neguvernamentale.

"Nu este singura ilegalitate pe care am observat-o. Pe santier au fost taiati ilegal 800 de copaci, dar nu putem sa ne adresam nimanui, pentru ca arborii nu aparea in niciun document oficial, altfel spus nu reprezentau o zona verde din Bucuresti", mai spune Nicusor Dan.

Citeste si:

Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului (CTUAT), numita de primarul Sorin Oprescu, a aprobat proiectul Dambovita Center, desi investitorii nu au tinut cont de recomandarile vechii comisii, din "era" Videanu, a afirmat, in noiembrie 2008, presedintele Ordinului Arhitectilor Bucuresti, Mircea Ochinciuc.

Proiectul Dambovita Center va fi realizat, in mai multe etape, pe o suprafata totala de peste 550.000 de metri patrati. Mai intai, vor fi realizate, pe 39.500 de metri patrati, spatii rezidentiale si de birouri. Apoi, un centru comercial de 132.000 de metri patrati, hotel si casino, toate pe 40.000 de metri patrati, iar in final un supermarket, pe o suprafata 28.000 metri patrati, plus o parcare cu circa 3.000 de locuri.

Proiectul va fi realizat de compania Plaza Centers, care detine 75% din Dambovita Center. Statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, iar restul este al grupului turc Kucuk.