Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei, Vasile Blaga, a declarat ca un apartament ANL de 60 de metri patrati va putea fi cumparat cu aproximativ 40.000 de euro, insa valoarea locuintei nu poate fi stabilita sub valoarea contabila.
Secretarul de stat Ioan Andreica, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), a afirmat ca 14.600 de locuinte ANL indeplinesc criteriile de vanzare, insa doar pentru 3.221 s-a dat o hotarare de Guvern in acest sens.

“In total sunt 14.600 de locuinte ANL care indeplinesc acele conditii de vanzare avand peste trei ani vechime. Am reusit, pana in acest moment, sa emitem o HG pentru 3.321 de apartamente din tara care indeplinesc conditiile de vanzare, iar consiliile locale si-au explimat dorinta sa le vanda”, a declarat Ioan Andreica adaugand ca, pentru celelalte peste 11.000 de locuinte ANL, MDRL a cerut consiliilor locale sa faca trecerea lor din domeniul public local in cel al statului, urmand ca apoi, sa fie trecute din domeniul public al statului in cel privat al statului prin HG.

Andreica a mai precizat ca vanzarea locuintelor ANL se va face la pretul calculat de un evaluator autorizat, persoana fizica sau juridica, dar acesta nu poate fi mai mic decat pretul de inventar detinut de primarie care, potrivit legii, la fiecare sfarsit de an isi face inventarul bunurilor.

Potrivit sursei citate, preturile vor fi diferite de la un oras la altul si de la o zona la alta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri