21 Aprilie 2010

IGD a platit inca 21 mil. euro pentru a detine integral magazinele Winmarkt



Grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care detine 90% din actiunile retelei de magazine Winmarkt din Romania, a preluat si restul de 10% din actiuni, valoarea tranzactiei fiind estimata la 21 milioane de euro, potrivit unui anunt facut de IGD.
“Immobiliare Grande Distribuzion (IGD) a semnat un anunt preliminar pentru a cumpara 10% din actiunile retelei Win Magazine, care opereaza magazinele Winmarkt, vanzatorul fiind Investitori & Partner Immobiliari. IGD detine deja 90% din actiunile Winmarkt prin intermediul subsidiarei sale Immobiliare Larice”, se arata in comunicatul grupului italian.

In urma acestei tranzactii, estimata la 21 milioane de euro, IGD va detine integral portofoliul de proprietati al Winmarkt, care cuprinde 15 centre comerciale si o cladire de birouri in Ploiesti.

IGD a platit in urma cu doi ani 182,5 milioane euro companiei NCH Advisors, care administreaza operatiunile din Romania ale fondului american de investitii Broadhurst, pentru a prelua reteaua de 15 magazine Winmarkt si o cladire de birouri din Ploiesti, inchiriata complet de catre o banca.

In luna martie, Winmarkt si retailerul german dm drogerie markt au semnat un contract pe o perioada de 10 ani pentru inchirierea unui spatiu de 350 mp in centrul comercial Somes, din Cluj-Napoca.

Valoarea portofoliului detinut de IGD atat in italia, cat si in Romania, era de 1,7 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut.




Citeste si