4 Ianuarie 2011

NEPI a finalizat achizitia Floreasca Business Park



Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investment (NEPI) a finalizat achizitia imobilului de birouri Floreasca Business Park din Bucuresti, dezvoltat de compania Portland Trust, pentru care a platit 27,6 milioane de euro, preluand totodata si datorii de 73,6 milioane de euro.

NEPI a finalizat achizitia pe 29 decembrie 2010, potrivit unui anunt al fondului de investitii, transmite Mediafax.

Fondul a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut ca a incheiat un acord pentru preluarea imobilului de birouri pentru 27,6 milioane de euro, suma care va fi finantata printr-o emisiune de drepturi. In acelasi timp, NEPI isi va asuma datorii de 73,6 milioane de euro, reprezentand credite bancare existente la 30 iunie.

Floreasca Business Park are ca principali chiriasi firme precum Oracle, Xerox, Holcim sau General Electric. Pentru dezvoltarea proiectului, Portland Trust a folosit un credit de peste 70 milioane de euro obtinut de la Raiffeisen Zentralbank.

Pretul final al tranzactiei va fi stabilit printr-un algoritm care ia in calcul inclusiv rezultatele financiare ale proprietatii si modificarea veniturilor din chirii in ianuarie anul urmator.

Proiectul, finalizat in primavara anului trecut, are o suprafata inchiriabila de 35.000 de metri patrati si este amplasat pe Calea Floreasca. Pretul mediu al chiriei percepute pe metru patrat in cadrul Floreasca Business Park este de 17,2 euro pe luna.

NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, si detine circa 30 de proprietati imobiliare, majoritatea in Romania.

New Europe a preluat de la grupul Avrig 35, o parte din centrul comercial Iris Shopping Pitesti, unde sunt deschise un hipermarket Auchan si o unitate Bricostore, valoarea tranzactiei fiind de circa 21 milioane euro.

Fondul a cumparat de la BelRom parcul comercial European Retail Park Braila, pentru 63 milioane de euro, fiind cea mai mare achizitie a unui proiect imobiliar realizat in 2009 in Romania. Tranzactia prevedea preluarea a trei proiecte de retail dezvoltate de firma Belrom Real Estate si era structurata in doua componente, respectiv bani cash si actiuni emise de companie.



Citeste si