Fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI), care a cumparat in toamna anului trecut European Park Braila, a achizitionat locatiile inchiriate de operatorii Auchan si Bricostore in Pitesti, in schimbul a 20,94 milioane de euro.
Sud-africanii de la NEPI au platit 20,94 milioane de euro grupului Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, pentru spatiile ocupate de Auchan si Bricostore in centrul comercial Iris Shopping Pitesti (foto).

Cele doua locatii genereaza un venit net anual de 4,67 milioane de euro, potrivit anuntului facut de NEPI pe bursa londoneza.

Hipermarketul Auchan ocupa o suprafata inchiriabila de 13.600 mp si a fost deschis in luna noiembrie 2007, in timp ce Bricostore are o suprafata inchiriabila de 9.500 mp, fiind inaugurat in aceeasi perioada.

Iris Shopping Center Pitesti are o suprafata inchiriabila de circa 33.000 mp. Galeria comerciala a proiectului, cu o suprafata de circa 7.000 mp, a ramas in proprietatea grupului Agrig 35, NEPI putand sa o achizitioneze in decurs de un an.

In toamna anului trecut, NEPI cumparat pentru 63 milioane de euro parcul comercial European Park Braila, vanzatorul fiind compania BelRom Real Estate.

In 2008, sud-africanii au mai achizitionat doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din tara, de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane euro.

Citeste si Hergan, Avrig 35: Nu incerca sa fii mai destept decat piata.

Sursa foto: avrig35.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri