Încă o femeie care a fost în contact cu bărbatul internat la Spitalul Gerota este infectată cu coronavirus, fiind al 30-lea caz confirmat în România, anunță autoritățile.

„Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Femeia este din București.

România se află acum în scenariul doi imaginat de autorități (26-100 pacienți). Marți seară, în timpul ședinței de Guvern, Victor Costache, ministrul Sănătății, a dat asigurări că scenariul doi reprezintă încă o răspândire sporadică a coronavirusului și nu implică motive grave de îngrijorare. Mai mult, ministrul a transmis că România se află încă departe de situația din Italia sau Germania. Citește mai multe aici.

Luni, a fost confirmată infectarea unui bărbat de 60 de ani, fost ofițer MAI, internat la spitalul „Dimitrie Gerota”, despre care nu se știa că ar fi călătorit într-o zonă de risc și nici nu ar fi avut simptome specifice. Ulterior, s-a aflat că bărbatul ar fi călătorit recent în Israel. El este și angajat la DSP Sector 4, unde a împărțit mărțișoare de 1 martie, iar în urma anchetei epidemiologice 120 de persoane au fost izolate la domiciliu.

În același timp, spitalul Gerota a fost închis, iar toate persoanele din instituție – personal medical și pacienți – sunt testate.

Până acum, a fost confirmată infectarea a cinci persoane de către pacientul de la Gerota, între care sunt fiul său, soția acestuia încărcinată și nepotul în vârstă de 3 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri