Românii se pot apăra de noul coronavirus urmând reguli simple de igienă, precum spălatul pe mâini cu apă și săpun, disciplina și nivelul de educație de care vom da dovadă urmând să reprezinte adevăratul test al nației în timpul epidemiei, au subliniat specialiștii prezenți la conferința Future Healthcare, organizată de wall-street.ro.

“Prevenția începe cu puterea spălatului pe mâini. Sănătatea începe de la o bucată de săpun. Trebuie să învățăm că lucruri simple, precum apa și săpunul, ne pot ajuta. M-am tot întrebat în ultimele zile cum vom face acest tip de educație la nivel național acum, dacă nu am reușit să facem asta cu mult timp în urmă, acasă, la părinți. Puterea spalatului pe mâini și educația pe care o vom face în zilele acestea vor fi examenul nației românești. 4 din 5 persoane la nivel global nu se spală pe mâini dupa ce merg la toaletă. Cu câți dintre ei ne-am strâns mâna de-a lungul timpului”, a declarat Mihaela Leventer, membru fondator Asociația Medicilor Independenți.

Oamenii eludează regulile și bunul simt. Aceste lucruri nu se pot învăța decât în familie și în școală.

Dan Doroftei, director dezvoltare Enayati Medical City

Specialiștii medicali menționează faptul că românii care nu respectă regulile de igienă, dar și regulile impuse de autorități, dau dovadă de inconștiență în contextul actual, în care extinderea coronavirus trebuie limitată pe cât de mult posibil.

“Prevenția epidemiilor înseamnă de fapt respectarea unor reguli, ține de comportament. Ce am văzut zilele acestea arată că avem o pondere mare de persoane puțin conștiente de ceea ce înseamnă cu adevărat o epidemie. Dacă nu respectăm regulile stabilite de autorități, nu avem cum să prevenim epidemia. În China a fost stăpânită pentru că totul ținea de decizia Guvernului. La noi democrația este bună dacă oamenii sunt educați pentru democrație… dacă nu, lucrurile se întâmplă așa cum se întâmplă”, menționează Vasile Cepoi, președinte Autoritatea Națională de Management al Calității din Spitale.

Conferința Future Healthcare este organizată de wall-street.ro în parteneriat cu Huawei, Signal Iduna, Nutribalance, RASCI, Roche, Emerald, Sofmedica, Medcity, ZEBRA Technologies și Janssen Compania Farmaceutică a Johnson & Johnson.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri